Donateur worden?

Wilt je onze doelstelling ondersteunen? Meld je dan aan als donateur en ontvang KORTING bij het boeken van een wandeling.

Informatie

Categorieën wandelingen

Kort maar krachtig
2-Daagse kennismaking met de Wandelmaat en met het kloosterritme
Bekijk wandelingen

Weekendje weg
Rondom het weekend een paar dagen lopen en het klooster ervaren
Bekijik wandelingen

Breek de week
Op stap met de Wandelmaat op doordeweekse dagen
Bekijk wandelingen

Pelgrimsreizen
Een paar dagen lopen over pelgrimswegen
Bekijk wandelingen

Over de grens
Samen met de Wandelmaat een paar dagen naar een spirituele plek in het buitenland
Bekijk wandelingen

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Bergeijk: Goed toeven op de Hooge Berkt

Geannuleerd vanwege Corona


Klooster en plaats: Geloofsgemeenschap de Hooge Berkt in Bergeijk
Datum: vrijdag 27 – zondag 29 maart 2020 en  vrijdag 7 - zondag 9 augustus 2020
Type:  Weekendje weg
Prijs: € 170   -  Prijs donateurs:  € 150
Gids: Berti Parqui

 

INFORMATIE

Regio: Brabantse Kempen
Landschap: bosrijk, licht heuvelachtig
Aanvang: vrijdag ca. 11.00 uur op de Hooge Berkt
Terugreis: zondagmiddag  ca. 15.00 uur
Wandeldagen: vrijdag, zaterdag, zondag
Afstanden: ieder dag ca. 7-10 km
Gids: Berti Parqui
Code: 200302

 

INHOUD

Gelegen aan de rand van dorp Bergeijk bevindt zich De Hooge Berkt, een oecumenische leefgemeenschap, waar de gids van deze wandeldagen deel van uitmaakt. Gids Berti Parqui begeleidt al jaren wandelingen in de mooie natuur van de Kempen. Vaak lopen we in stilte. Weldadige dagen voor lichaam en geest. Ca 2 weken voor het begin van de reis ontvangen de deelnemers een reisbrief met daarin de laatste informatie over tijd en plaats van samenkomst en het definitieve programma. Deze wandeling gaat ook door bij een kleiner aantal aanmeldingen (minimaal 3 deelnemers). Een lang weekend voor een  wandelretraite waarin vooral in stilte wordt gewandeld. Zo’n 7-10 km per dag. 

 

We ontmoeten elkaar op vrijdag in de loop van de ochtend, rond een uur of 11 aan in de Hooge Berkt en we blijven tot zondag in de namiddag. Wij zijn van harte welkom om het gemeenschapsleven mee te ervaren. Onze gids is lid van de Hooge Berkt. Het programma wordt ter plekke aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Je zou deze wandeldagen ook wel als een soort retraite kunnen beleven, omdat er tijdens de wandelingen (meestal) niet wordt gesproken. We lopen in stilte om de natuur op ons in te kunnen laten werken. Gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen is er op andere momenten genoeg. Op doordeweekse dagen is er ’s morgens om 8.30 uur en ’s avonds om 19.15 uur een korte viering, waar we als gasten meer dan welkom zijn. Op zondag is er een oecumenische viering waarin voorgangers uit verschillende kerkgenootschappen voorgaan.

De Hooge Berkt is voor veel mensen een plek om op verhaal te komen. Dit is geen klooster, maar een oecumenische leefgemeenschap van een dertigtal mensen. In grote verscheidenheid proberen zij met hart en handen christelijke idealen te realiseren in het gewone leven met elkaar. De gemeenschap bestaat al lang. Ze is in de jaren zestig ontstaan uit het samengaan van religieuzen en leken die op zoek waren naar gelovig leven in hun dagelijkse bestaan. Bovendien wilden zij gastvrijheid bieden aan mensen die eveneens op zoek waren naar bezinning en verdieping. Het gemeenschappelijke leven speelt zich af rond een kapel, waar drie keer per dag een gebedsdienst is. Ook is er een gezamenlijke eetruimte. De woonhuizen liggen verspreid over het terrein.

Meer weeten over de Hooge Berkt

 

VERBLIJF

We logeren in huizen die verspreid staan over het terrein.  Elke kamer is voorzien van douche en wc. We beschikken samen tevens over een eigen  ontmoetingsruimte. We hebben volpension. Beddengoed is in de prijs inbegrepen.

 

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1: We ontmoeten elkaar rond 11 uur bij de Hooge Berkt. Na een eerste kennismaking, de meditatieve middagdienst en de lunch,  wandelen we ‘s middag zo’n twee uur in een van de mooie natuurgebieden rond Bergeijk. Om 18.00 uur is het diner, met aansluitend een korte avonddienst in de kapel. ’s Avonds is er gelegenheid wat meer te horen over de Hooge Berkt en met enkele leden van de gemeenschap van gedachten te wisselen.

Dag 2: We maken  - afhankelijk van de omstandigheden - een dagwandeling vanuit Bergeijk, of gaan we naar de domeinen van de Achelse Kluis, het trappistenklooster op de grens met België. We zijn op tijd terug voor het diner en de lichtdienst. ‘s Avonds is er tijd voor ontmoeting, ontspanning en een glaasje.

Dag 3: We maken  – voor wie dat wil – een vroege ochtendwandeling voor het ontbijt. Er is gelegenheid om de oecumenische viering bij te wonen. Na het ontbijt het  gezamenlijk koffiedrinken, maken we een laatste wandeling. We besluiten deze dagen met een kop soep en een terugblik.  Om 15 .00 uur  nemen we afscheid.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen