Categorieën wandelingen

Maak een keuze uit de volgende categoriën wandelingen:

Kort maar krachtig
2-Daagse kennismaking met de Wandelmaat en met het kloosterritme
Bekijk wandelingen

Weekendje weg
Rondom het weekend een paar dagen lopen en het klooster ervaren
Bekijik wandelingen

Breek de week
Op stap met de Wandelmaat op doordeweekse dagen
Bekijk wandelingen

Pelgrimsreizen
Een paar dagen lopen over pelgrimswegen
Bekijk wandelingen

Over de grens
Samen met de Wandelmaat een paar dagen naar een spirituele plek in het buitenland
Bekijk wandelingen

categorieën wandelingen

Gastendag 2019

Wil jij (opnieuw) kennismaken met De Wandelmaat? Heb jij zin om een ontspannen dag te ervaren waarin je gidsen en reisgenoten kunt ontmoeten? Een dag waarin je je kunt verwonderen over de schoonheid van domstad Utrecht? 

Op woensdag 10 april kun jij met ons een dag op stap. 

Wat kun je verwachten?

  • kennismaking met elkaar en met gidsen van de wandelmaat
  • Rondleiding door de Domkerk
  • Lunch
  • Uniek bezoek aan het Paushuis
  • Kijkje in een schuilkerk
  • Afsluiting bij stairway to heaven.

Kosten voor deelname bedragen €25 euro p.p. Aanmelden  of bel 06-40707287.

Tot ziens in Utrecht

gastendag

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Brugge: Een klooster in het historisch centrum

Klooster en plaats: Klooster Sareptha in het historische Brugge
Datum: vrijdag 25 –  maandag 28 september 2020
Type: Breek de week
Prijs: 370  (Prijs donateurs: € 350)

 

INFORMATIE

Regio: stad Brugge
Landschap: stad
Aanvang: dinsdag 15 uur bij het klooster.
Terugreis: vrijdagochtend ongeveer 10 uur
Wandeldagen: alle dagen
Afstanden: samen wandelen we ongeveer 30 km
Gids: Pieter van Lier en Matthijs van Rooij
Code: 200603

 

PROGRAMMA

Ca 2 weken voor het begin van de reis ontvangen de deelnemers een reisbrief met daarin de laatste informatie over plaats en tijd van samenkomst en het definitieve programma. Het bijzondere van deze wandeling is dat we de deelname aan het kloosterleven van het SAREPTHA-klooster – met het gebedsritme van de dag - combineren met de verkenning van de cultuurstad Brugge. De wandelingen  die we op dinsdag, woensdag en donderdag houden hebben de bedoeling ons het bijzondere van de stad te laten zien. Niet in de laatste plaats door het bezoek aan het  St. Janshospitaal met wereldberoemde Memlings en de bijzondere 15e -eeuwse Jeruzalemkerk.Naast kennismaking met het kloosterleven, gebed, stilte en cultuur is in deze wandeling volop de gelegenheid tot ontmoeting. In de avond bestaat er de mogelijkheid om de dag in ontspanning en uitwisseling af te sluiten onder het genot van een drankje in de stad.

 

VERBLIJF

Voor deze kloosterwandeling zijn we te gast bij de paters karmelieten in Brugge in het Sarapetha-klooster. www.sarephta.be. Zij bewonen al sinds 1631 een pand aan de Ezelstraat. Karmelieten zijn een contemplatieve bedelorde. Hun werkzaamheden in de zielzorg en wetenschap worden gecombineerd met en gedragen door (getijden)gebed, stilte en bezinning. De paters komen vier maal per dag samen in de kapel. De vieringen zijn over de dag verdeeld. Om 7.00 uur is er een eucharistieviering, daarna zijn er gebedsvieringen, de laatste om 20.30 uur. Als gasten van de paters zijn we uitgenodigd om aan de vieringen deel te nemen. Wij verblijven in het gastenverblijf van het klooster. In de tuin achter het klooster kunt u de auto parkeren. Er zijn veertien eenpersoonskamers. Douche en toilet  bevinden zich op de gang. De kamers zijn voorzien van een lakenpakket en handdoeken.
De gastenrefter grenst aan een kleine keuken. Voor het eten wordt gezorgd, maar de vaat moet door de gasten worden gedaan. Tijdens ons verblijf zorgen de gasten voor de koffie en thee tijdens de maaltijden. Er kan in zeer beperkte mate rekening met dieetwensen gehouden worden.

 

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG  

Het beleven van de 'vita mixta' - het contemplatieve leven in verband gebracht met het stadsleven - komt ook naar voren in het programma. We ontmoeten elkaar dinsdag om 3 uur bij het klooster en nemen weer afscheid op vrijdagochtend rond 10.00 uur. In de morgen ligt het accent op bezinning. Allereerst in de vorm van het deelnemen aan de gebedsvieringen. Daarnaast verzorgen de paters een kennismaking met het klooster met informatie over de Karmel. In de middagen verkennen we Brugge met veel aandacht voor de cultuur en historie van de stad. Reken erop dat we verspreid over de dagen zo’n 30 km lopen.

 

OVERIG

Niet in de prijs inbegrepen:

  • reiskosten van en naar Brugge
  • consumptie onderweg/avond of in het klooster en/of aankopen in de kloosterwinkel.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen