Technische problemen website

Helaas hebben wij momenteel wat problemen met onze website. Door een storting is het momenteel niet mogelijk om op de gebruikelijke manier in te schrijven voor wandelingen. U kunt wel het Programma 2020 downloaden en dan via een reguliere e-mail uw inschrijving doorgeven. We hopen dat het probleem zo snel mogelijk opgelost is.

Download Wandelprogramma 2020

Problemen met boeken?

Als er iets fout gaat bij het boeken van een wandeling of wanneer u binnen zeven dagen geen factuur/bevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met het Huis voor de Pelgrim: 043 - 321 57 15 of per e-mail

Contactformulier

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Chevetogne: Orthodox en Rooms Katholiek onder één dak

Klooster en plaats: Benedictijnen te Chevetogne  (Wallonië, België)
Datum: woensdag 29 april t/m zondag 3 mei en woensdag 29 juli t/m zondag 2 augustus
Type: Over de grens
Deelnemers maximaal: 12
Prijs: € 465  (Prijs donateurs:  €440) 
Toeslag eenpersoonskamer: € 60
Gidsen: Désirée Hofman en Jaap van der Vinne


INFORMATIE

Regio: Belgische Ardennen
Landschap: heuvellandschap
Aanvang: woensdag (nog nader te bepalen)
Terugreis: zondag na de middag
Wandeldagen: alle dagen een wandeling
Afstanden: van 5 km op woensdag tot 13 km op vrijdag (totaal in 4 dagen ruim 30 kilometer wandelen)
Code: 200501 en 200703


INHOUD

Een vijfdaagse tocht in het heuvelachtige Waalse deel van België. We zijn te gast in het Benedictijner klooster dat zeer bekend is om haar Byzantijnse en Rooms Katholieke liturgie.  Wandelen en genieten van de prachtige liturgische gezangen van de monniken! Vaak is deze Kloosterwandeling zomaar volgeboekt, dus tijdig boeken verdient aanbeveling. 


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG  

Dag 1: Op woensdag verzamelen we op station Rotterdam Centraal om gezamenlijk per trein te vertrekken naar Ciney. Taxi's halen onze bagage op, we reizen zelf een stukje mee en wandelen dan de laatste 5 kilometer naar het klooster.  Hier komen we op tijd aan om de vespers bij te wonen. Na de vespers volgt het souper. Met de completen besluiten we deze dag.

Dag 2: Op donderdag krijgen we een rondleiding in het Byzantijnse kerkgebouw en wandelen we een dagdeel (8 km.). Tussen deze onderdelen van het programma is er de mogelijkheid om de diensten bij te wonen.  We eten in het klooster.

Dag 3: Op vrijdag hebben we een ontmoeting met een van de broeders en wandelen we een dagdeel (8 km.). Tussen deze onderdelen van het programma is er de mogelijkheid om diensten bij te wonen. We eten in het klooster.

Dag 4: Op zaterdag wandelen we (13 km.) door zeer afwisselend landschap en langs bijzondere plekken naar het mooie middeleeuwse dorpje Celles.  We gebruiken met elkaar op het overdekt terras van een plaatselijk restaurant een warme lunch en taxi's brengen ons weer terug naar het klooster. Zaterdagavond vindt na het souper de Vigilie plaats.  

Dag 5: Na de ochtendwandeling  maken we op zondag bij het ontbijt ons lunchpakket klaar. Na de Slavische liturgie (inclusief het indrukwekkende geluid van het door de monniken bespeelde carillon) in de Byzantijnse kerk worden we door taxi's naar Ciney gebracht.  Met de trein reizen we dan weer via Brussel naar Rotterdam Centraal.


GASTENVERBLIJF

We verblijven in het gastenverblijf van het klooster, Huize Bethanië.  Op uw kamer heeft u de beschikking over een wastafel.  Douches en toiletten zijn op de gang aanwezig. Het ontbijt gebruiken we in Huize Bethanië, de overige maaltijden gebruiken we (in stilte) in het klooster.  


OVERIG 

Tweede Chevetognereis in juli

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen