NIEUW: Ouder/kind-korting

Samen met een (jong)volwassen kind of kleinkind deelnemen aan een Wandelmaattocht? Het blijkt steeds een prachtige ervaring te zijn voor zowel de ouder als het (klein)kind. Elkaar beter leren kennen en tegelijkertijd als groepslid je eigen gang kunnen gaan. Wij willen dit contact tussen generaties graag bevorderen. Daarom bieden we korting aan! Boek je gelijktijdig met één (jong)volwassen kind, kleinkind of neefje/nichtje? Dan geven wij 40% korting aan de jongste deelnemer. De korting wordt berekend over de volledige prijs en is niet combineerbaar met donateurskorting. 

Ouderkindkorting

Wandelbeurs

Wil je een keer persoonlijk kennis met ons maken? Van 2 – 4 maart staan we op de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Je vindt ons in het Pelgrimspaviljoen.

Lees verder

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Denekamp: Bij de zusters franciscanessen

Klooster en plaats: Klooster franciscanessen in Denekamp
Datum: zaterdag  4  - zondag 5 april
Type: Weekendje weg
Deelnemers maximaal: 10 personen
Prijs: € 125  -  (Prijs donateurs: € 110)


INFORMATIE

Regio: Noordoost Twente
Landschap: Glooiend
Aanvang: Zaterdag om 10.00 uur bij het NS-station in Oldenzaal
Terugreis: Zondag in overleg tussen 16.00 en 18.00 uur vanaf het NS-station in Oldenzaal
Wandeldagen: 2
Afstanden: Op zaterdag 17 en op zondag 13 kilometer
Gids: Toon Brummelhuis
Code: 200402


INHOUD

We zijn te gast bij de Zusters franciscanessen van Denekamp. Hun dagelijkse vieringen mogen we bijwonen, voor ons is dat op zaterdagavond en zondagochtend; dat wordt door de zusters zeer op prijs gesteld, maar is desondanks geheel vrijblijvend. Het park dat het klooster grotendeels omsluit is al een bron van inspiratie op zichzelf. En ook daarbuiten kun je wandelen naar lust en leven. Het gesprek met Zuster Christella op zaterdagavond werd door de deelnemers aan eerdere bijeenkomsten absoluut als zeer waardevol ervaren. Laat je gewoon verrassen door de wijze waarop heden ten dage dit klooster anno 2020 toekomstgericht denkt.

Meer weten over de Zusters van Denekamp


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1: Om uiterlijk 10.00 uur verzamelen we ons bij het NS-station. Via de binnenstad van Oldenzaal zal  een kort bezoek aan het museum De Pelgrim worden gebracht, alwaar ook een kop koffie of glas thee aangeboden wordt.  Eveneens wordt daar het weekend, middels een kaarsritueel geopend. Daarna gaan wij op stap voor een wandeling van ongeveer 17 kilometer, die op een gemoedelijke wijze zal worden afgelegd. De essentie van een kloosterwandeling is ontmoeting, onthaasten, stilte en verwondering. We zijn met elkaar onderweg. Dat betekent wennen aan en afstemmen op elkaar. Ook zal een bepaalde afstand in stilte worden afgelegd. We verplaatsen ons door bossen, langs landerijen en passeren ook nog eens twee Mariakapellen. Het landschap is glooiend. De paden zijn soms modderig en glibberig. Daarom zijn hoge wandelschoenen en zolen met een goed profiel aan te bevelen. I.v.m.  mogelijke teken en brandnetels – het is daarvoor nu nog wel wat vroeg - maar bevelen echter daarom altijd een lange broek aan. Na een korte onderbreking van 15 minuten, om het zelf meegebrachte eten/drinken te kunnen nuttigen, zet de tocht zich voort. Rond 14:30 zal café/restaurant ‘t Sterrebos in Beuningen worden bereikt. Daar biedt De Wandelmaat u een kop mosterdsoep aan; voor de vegetariers onder ons zonder stukjes spek. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Rond 15:00 vervolgens op stap naar het centrum van Denekamp om aldaar een kijkje te kunnen nemen in de oude St. Nicolaaskerk. Nog een paar kilometer verdergaand is rond 16:45 Huize Elisabeth, ons verblijf, bereikt.

Dag 2: In de vroege ochtend bieden wij – voor wie dat wil – een  zwijgende wandeling aan met een lengte van 5 kilometer tussen 6:15 tot 7:30. We wandelen in stilte naar het Mariakapelletje aan de Schotbroekweg om aldaar een moment stil te staan. Vanwege de aard van de wandeling is het niet de bedoeling om vooraf, bijv. bij het aantrekken van de schoenen, bij te praten. Laat het bij een simpel goedemorgen. Neem eventueel voor als het nog donker is, een zaklamp mee om u onderweg bij te lichten. Na het eten is het vertrek uiterlijk om 13:30 en wandelen we via het landgoed Singraven, waarbij eventueel een korte stop gehouden kan worden in het café/restaurant De Watermolen Singraven aldaar gelegen, verder, zodat we halverwege Oldenzaal de bus naar het station in Oldenzaal kunnen halen. In Oldenzaal gaan onze wegen weer uiteen.


GASTENVERBLIJF

In huize Elizabeth wordt ons bij aankomst koffie en thee aangeboden en nadat de kamerverdeling heeft plaatsgevonden is de avondmaaltijd – geen warm eten - in zicht. Handdoeken en beddengoed zijn voor zeer acceptabele prijzen beschikbaar. Er is geen bagagevervoer, met dit aanbod kun je dus gerust met een minimum aan bagage op stap gaan. De avond wordt met elkaar doorgebracht, waarbij Zuster Christella ons gedurende een uur de mogelijkheid biedt om vragen aan haar te stellen, maar wil ook graag letterlijk met ons in gesprek gaan. Met een drankje en een hapje wordt de avond afgesloten.

Zondagochtend is er na de ochtendwandeling een ruim opgezet ontbijt te nuttigen. Voor 10.00 uur moeten de kamers ontruimd zijn, maar de bagage kan dan veilig in de zaal, die wij ter beschikking hebben worden achter gelaten. Na de eucharistieviering is er tijd om het kloostermuseum te bezoeken gevolgd door een warme maaltijd.


OVERIG

Voor vragen, aanvullende informatie, of wat dan ook stuur een e-mail naar gids Toon Brummelhuis of bel 06 22 53 52 59.

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen