Problemen met boeken?

Als er iets fout gaat bij het boeken van een wandeling of wanneer u binnen zeven dagen geen factuur/bevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met het Huis voor de Pelgrim: 043 - 321 57 15 of per e-mail

Contactformulier

Brochure

De website bevat altijd de meest actuele informatie. Maar we sturen je ook graag een prachtige brochure toe met ons aanbod in 2020!

Aanvragen

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Den Haag: Haagse wandelingen en een Haags stadsklooster

Klooster en plaats: Broeders van Maastricht in het Stadsklooster aan het Westeinde
Datum: Vrijdag 24 t/m zondag 26 april 2020
Type: Weekendje weg
Deelnemers maximaal: 10
Prijs: € 175  (Prijs donateurs: € 160)


INFORMATIE

Regio: In het hart van Den Haag, maar ook parken en duinen
Landschap: Stad, park, duin
Aanvang: Vrijdag 24 april om 14.00 uur in de tuin van het Stadsklooster
Terugreis: Zondag 26 april om 15.00 uur
Wandeldagen: Stadswandeling, stiltewandeling, parkwandeling, naar de duinen,
Afstanden: Van 5 tot maximaal 10 kilometer
Gids: Kerensa Weemstra
Code: 200405


INHOUD

We waren als Wandelmaat al eerder te gast bij broeder Frans en dat hele bijzondere Stadsklooster in Den Haag. Nu gaan we een dag langer, dan is er ook ruimte voor een mooie duinwandeling. ´t Wordt weer een bijzonder Wandelmaat weekend, met veel indrukken. Een labyrint in een paleistuin, een schuilkerk, misschien nog de eerst moskee in Nederland, de top van een duin, door een statig Haags park, `s morgens vroeg in de stilte van een Haags hofje, ook even door een druk stukje centrum, in de schuilkerk, Nou ja variatie volop


VERBLIJF

Meer dan honderdvijftig jaar wonen de Broeders van Maastricht in het Stadsklooster aan het Westeinde. Het complex biedt onderdak aan het Straatpastoraat, aan diverse Afrikaanse kerken, het zangkoor Phoenix en aan verschillende culturele activiteiten. 

Een open en gastvrij huis
Het klooster staat open voor alle mensen wonend en werkend in Den Haag. Met name mensen die op zoek zijn naar nieuwe kansen en inspiratie. Het complex bestaat uit werkplekken, woonverblijven, groepsruimten, een kapel en een tuin. Door de vele mogelijkheden die al deze ruimtes bieden, worden er dan ook vele verschillende activiteiten georganiseerd op spiritueel, sociaal, educatief en cultureel gebied. Het Stadsklooster wil een open en gastvrij huis zijn.

Geschiedenis
Eind 1700 bestond het landgoed waar zich nu het Stadsklooster bevindt, uit een statig herenhuis, bijgebouwen en een grote tuin in het bezit van de familie Van Oosthuyse.

Het Stadsklooster ligt redelijk verborgen in de binnenstad van Den Haag


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1: Als het weer het toelaat beginnen we in de bijzondere tuin van het klooster, alle godsdiensten zijn welkom in deze spirituele tui. We maken kennis met elkaar. 

Dag 2: Zaterdag maken we een wandeling langs bijzondere en spirituele plaatsen in de Haagse binnenstad en zondag een wandeling door Park en Duin, want ook dat hoort bij Den Haag. Een ervaring om niet snel te vergeten 

Dag 3 Vroeg in de (zaterdag of zondag)morgen maken we een stiltewandeling door de stad en komt u op bijzondere plaatsen. Een ervaring, stilte terwijl de stad ontwaakt

Ontbijten doen we in het klooster, de lunch nemen we mee voor onderweg of we lunchen ergens. De avondmaaltijden kunnen niet in het klooster, dus daarvoor wandelen we naar een goed en bijzonder restaurant in de buurt


GASTENVERBLIJF

Zeer gastvrij, zeer welkom en zeer kloosters sober. Een eigen kamer, maar douche en wc zijn op de gang. Broeder Frans zal zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Er is tijd om rond te kijken in de stadskloostertuin, waar alle religies en de wereld zich thuis kunnen voelen. De tuin vergeet u niet weer.


OVERIG

Deze kloosterwandeling gaat door

Niet in de prijs inbegrepen:​

  • openbaar vervoerskosten in Den Haag
  • extra consumpties onderweg

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen