Problemen met boeken?

Als er iets fout gaat bij het boeken van een wandeling of wanneer u binnen zeven dagen geen factuur/bevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met het Huis voor de Pelgrim: 043 - 321 57 15 of per e-mail

Contactformulier

NIEUW: Ouder/kind-korting

Samen met een (jong)volwassen kind of kleinkind deelnemen aan een Wandelmaattocht? Het blijkt steeds een prachtige ervaring te zijn voor zowel de ouder als het (klein)kind. Elkaar beter leren kennen en tegelijkertijd als groepslid je eigen gang kunnen gaan. Wij willen dit contact tussen generaties graag bevorderen. Daarom bieden we korting aan! Boek je gelijktijdig met één (jong)volwassen kind, kleinkind of neefje/nichtje? Dan geven wij 40% korting aan de jongste deelnemer. De korting wordt berekend over de volledige prijs en is niet combineerbaar met donateurskorting. 

Ouderkindkorting

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Een kunstzinnig klooster in de duinen

Klooster en plaats: St Liobaklooster te Egmond-Binnen
Datum: vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus 2020
Type: Weekendje weg
Deelnemers maximaal: 10
Prijs: € 215 (prijs donateurs): € 195

 

INFORMATIE

Regio: Noord-Holland
Landschap: weiland, duinen en bos
Aanvang: vrijdag 28 augustus 14.00 uur
Terugreis: zondag 30 augustus 1400 uur
Wandeldagen: 3
Afstanden: 8 tot 10 km
Gids: Elly de Poot
Code: 200802

 

INHOUD:  .

Het St. Liobaklooster in Egmond-Binnen is in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis, een kunstenares. Zij had het visioen het monastieke kloosterleven te verenigen met het kunstambacht om daarmee in het levensonderhoud van het klooster te voorzien. Kunst is dan ook veel te zien in het klooster en het gastenverblijf. Er is een expositieruimte waar producten worden verkocht. De kloosterlingen werken in het atelier en onderbreken hun werk voor de gebedsvieringen vier keer per dag en de maaltijden. Dat ritme zal in dit weekend ook uitgangspunt zijn voor onze dagen. Daarnaast wandelen we elke dag  in de prachtige omgeving. Soms wandelen we in stilte. Ook de kloostergemeenschap is deels stil. Voldoende ruimte in dit weekend voor rust, natuur en spiritualiteit maar ook voor ontmoeting met de andere reisgenoten.

 

Programma van dag tot dag

  • Op vrijdagmiddag wandelen we na de kennismaking in de omgeving van het klooster. We zijn op tijd  terug voor de gebedsviering. ’s Avonds zullen we verder kennismaken met elkaar en het klooster en volgen we de completen; het laatste gebed van de dag
  • De zaterdag volgen we een aantal gebedsvieringen en gebruiken de maaltijden in het klooster. We maken ’s morgens een  lange wandeling  (8-10 km). ‘s  Middags maken we opnieuw een kortere  wandeling in de omgeving. Er is ruimte om de expositieruimte te bezoeken. We zullen een gesprek voeren met één van de kloosterlingen. En natuurlijk kunnen we onze reisgenoten weer ontmoeten.
  • Zondag maken we een mooie stiltewandeling en volgen de laatste gebedsdiensten en maaltijden van dit weekend. We kijken samen terug op het weekend.

 

Gastenverblijf

We eten apart van de kloosterlingen in het huiselijke gastenverblijf. Ieder wordt  verzocht mee te werken aan een klimaat van rust en stilte, maar praten is toegestaan. We helpen bij het dekken van de tafels en de afwas. We hebben een eenvoudige eigen kamer met wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang en gebruiken we dus samen.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen