Wanda Wandelt

De bekende wandelblogster Wanda Wandelt heeft een sfeerimpressie van een van onze wandelingen geschreven.
Lees haar ervaringen >>>

Naar wandelblog

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Heeswijk Dinther: Te gast bij de nobertijnen

Naam: Te gast bij de norbertijnen
Klooster en plaats: Abdij van Berne in Heeswijk Dinther
Datum: vrijdag 3 t/m zondag 5 april
Type: Weekendje weg
Deelnemers maximaal: 10
Prijs: € 245 (Prijs donateurs: € 225)


INFORMATIE

Regio: Noord-Brabant
Landschap: platteland
Aanvang: vrijdag 3 april 14.00 uur
Terugreis: zondag 5 april 14.30 uur
Wandeldagen: 3
Afstanden: 8 tot 10 km
Gids: Elly de Poot
Code: 200401


INHOUD  

In de Abdij van Berne leeft werkt en bidt een geloofsgemeenschap van de norbertijnen. Zij volgen een vast dagritme van gebedsdiensten en aansluitende maaltijden. In het weekend volgen wij dit dagritme. We maken kennis met de kloostergemeenschap door deel te nemen aan de gebedsvieringen, maaltijden en een gesprek met een Norbertijn. We wandelen in de omgeving  en de mooie tuin van de abdij.  Het landschap is landelijk en ligt in het stroomgebied van riviertjes. Deze dagen is er genoeg ruimte om  spiritualiteit te ervaren met de broeders en te verstillen op de wandelpaden van het Brabantse platteland. We ruimen voldoende tijd in voor rust en ontmoeting met de reisgenoten.


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1: Op vrijdag ontmoeten we elkaar om 1400 uur in het klooster. We krijgen een rondleiding en gaan wandelen. Met de gebedsdienst zijn we weer terug. De avond gebruiken we voor ontmoeting met elkaar.

Dag 2 en 3: Zaterdag en zondag kennen ongeveer hetzelfde ritme van maaltijden, gebedsdiensten, wandelen en ontmoeting. De wandelingen zijn ongeveer 8 tot 10 km lang en niet zwaar. Soms wandelen we in stilte We maken ruimte om  het klooster met zijn tuin te verkennen.  Het programma is een leidraad om iedereen te kans te geven een mooi weekend te ervaren.


GASTENVERBLIJF

We verblijven in het klooster in een gedeelte speciaal voor gasten ingericht. We hebben een kamer met eigen douche en toilet.  We eten met de broeders en andere gasten in de refter.


OVERIG

Ongeveer 2 weken voor de vertrekdatum ontvangen de deelnemers een reisbrief met de details van de reis.

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen