NIEUW: Ouder/kind-korting

Samen met een (jong)volwassen kind of kleinkind deelnemen aan een Wandelmaattocht? Het blijkt steeds een prachtige ervaring te zijn voor zowel de ouder als het (klein)kind. Elkaar beter leren kennen en tegelijkertijd als groepslid je eigen gang kunnen gaan. Wij willen dit contact tussen generaties graag bevorderen. Daarom bieden we korting aan! Boek je gelijktijdig met één (jong)volwassen kind, kleinkind of neefje/nichtje? Dan geven wij 40% korting aan de jongste deelnemer. De korting wordt berekend over de volledige prijs en is niet combineerbaar met donateurskorting. 

Nieuw: Ouder/kind-korting

Actueel

Het programma voor 2019 omvat bestaande, gewijzigde  en nieuwe reizen. Daarmee bieden we voor zowel onze getrouwe deelnemers als voor nieuwkomers een aantrekkelijk aanbod. De data van de reizen staan vast.  Wij zijn nog druk bezig de dagprogramma’s van elk van de reizen in te vullen. Het kan dus zijn dat de reisbeschrijvingen nog niet volledig zijn. Raadpleeg daarom regelmatig onze website voor updates.

Nieuwe tochten:

  • 21-23 juni: de Norbertijnen in Heeswijk Dinther;
  • 9-15 juli: Klooster Sonnenhof in Bazel/Gelterkinden (Zwitserland)

Ook in 2018 waren onze reisgenoten onverminderd enthousiast. Zij geven gemiddeld een 4,5 op een vijfpuntsschaal. Daar zijn we opnieuw trots op! 

Meer info

Ik wil graag meedoen, maar heb niet zoveel zin in de groep.

De Wandelmaat heeft gekozen voor het organiseren van groepsreizen. We gaan met onbekende mensen op stap in kleine groepen. Wij vinden het fijn de reikende hand te bieden aan mensen die zelf geen tijd hebben om het wandelen naar en van een klooster te organiseren. Daarbij komt ook het regelen van het verblijf in het klooster. Onze wandelingen zijn te typeren met het idee dat we als pelgrims onderweg gaan. Een pelgrim heeft een gastheer nodig en een gastheer een pelgrim. Samen onderweg maar tegelijk ook als individu met ruimte voor eigen indrukken en ervaringen. Je welkom weten, je welkom heten, dat zijn heel belangrijke trefwoorden.

Wanneer deel uitmaken van een groep "niet jouw ding is", dan moet je misschien niet meegaan. Dichtbij jezelf blijven is ook heel belangrijk. Wanneer je in absolute stilte wilt zijn dan is het onverstandig te kiezen voor een groep waar dat geen uitgangspunt is. Dan gaat iemand zich ergeren. Maar toch blijken ook mensen die graag op zichzelf zijn, graag met ons mee te wandelen. We willen nog een paar punten belichten waarom we als groepje onderweg zijn.

Op reis zijn met een groep heeft naar onze ervaring meerwaarde, voor alle deelnemers, en dus ook voor mensen die graag op zichzelf zijn. Dat komt doordat de gids niets verplicht stelt. De gids heeft ook niets te willen want je bent gast in het huis van een ander. Die ander is in dit geval wel een kloosterling, geen pension, geen hotel, geen particuliere vriend voor fietsers en wandelaars onderweg. Een klooster bestaat uit individuen die samen een gemeenschap vormen. De gemeenschap heeft huisregels en een huisritme. Het kan zijn dat je goede redenen hebt om geen gehoor te geven aan enkele wensen van de gastheer. Ook kan iedere deelnemer naar eigen inzicht bepalen om wel of niet mee te doen aan een programmaonderdeel van de kloosterwandeling. Overleg met de gids is daarvoor wel een voorwaarde, maar we hebben nog nooit meegemaakt dat iemand zo maar zijn eigen ding ging doen.

Gidsen hebben oog voor alle reisgenoten. Vaak blijkt het juist prettig en stimulerend te zijn om onderdeel van een groep te zijn. Je kunt onder het wandelen alleen lopen of een tijdje met een ander pratend oplopen. Spontane gesprekken blijken soms een grote betekenis te hebben. Deelnemers wisselen ieder naar eigen behoefte ervaringen met anderen uit. En er zijn altijd wel een paar mensen bij met wie het 'klikt'. Zo werkt het in de praktijk. Aan het eind van de kloosterwandeling gaat ieder weer zijns of haars weegs.

Het groepsverband is dus vrijblijvend, maar door de duidelijke leiding van de gids ervaren de meeste reisgenoten het eerder als uitnodigend dan bezwarend.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen