Zegt het voort

De Wandelmaat heeft een prachtige folder in vierkleurendruk die je kunt downloaden en die we in veelvouden van vijf kunnen toesturen om verder te verspreiden.

Lees verder

Actueel

Het programma voor 2019 omvat bestaande, gewijzigde  en nieuwe reizen. Daarmee bieden we voor zowel onze getrouwe deelnemers als voor nieuwkomers een aantrekkelijk aanbod. De data van de reizen staan vast. Wij zijn nog druk bezig de dagprogramma’s van elk van de reizen in te vullen. Het kan dus zijn dat de reisbeschrijvingen nog niet volledig zijn. Raadpleeg daarom regelmatig onze website voor updates.

Nieuwe tochten:

  • 19-21 februari: de Priorij Klaarland, Bocholt (Belgie);
  • 2-5 april;het Sareptha klooster in Brugge (België);
  • 21-23 junide Trappisten in Heeswijk Dinther;
  • 9-15 juliKlooster Sonnenhof in Bazel/Gelterkinden (Zwitserland)

Ook in 2018 waren onze reisgenoten onverminderd enthousiast. Zij geven gemiddeld een 4,5 op een vijfpuntsschaal. Daar zijn we opnieuw trots op! 

Meer info

Mini kloosterwandelingen

Een weekend wandelen in kloostersfeer

Volledig verzorgd weekend van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Een mini kloosterwandeling is voor velen een korte - vaak eerste - kennismaking met het wandelen in combinatie met het kloosterleven.

De wandelmaten ontmoeten op zaterdagmorgen hun gids tussen 10 en 11 uur op een afgesproken plek, vaak een treinstation. Je wandelt daarna als groep naar het klooster. Voor een weekend heb je genoeg aan een dagrugzak, met daarin de benodigde spullen. Het aantal reisgenoten varieert; de meeste groepjes bestaan uit minimaal vijf, maximaal vijftien personen.

Kloosterritme

Bij een mini kloosterwandeling zijn we een weekend bij elkaar, waarvan een groot deel in de kloostersfeer. Je kunt dan onder meer deelnemen aan de getijdengebeden. Standaard bieden we een gesprek aan met de gastenzuster of  -broeder over het kloosterleven. In sommige kloosters is er ook nog een rondleiding. Als gast ben je vrij om wel of niet aan alle kloosteractiviteiten deel te nemen, maar er is geen alternatief programma. Wij volgen het kloosterritme met exacte tijdstippen voor eten, bidden en nachtrust.

(Stilte)wandelingen

Op zaterdag wandel je 12 tot 16 kilometer en op zondag meestal 8 tot 12 kilometer. De wandelingen worden afgestemd op de mogelijkheden bij het klooster en die verschillen nogal per plaats. Meestal biedt de gids op de vroege zondagmorgen een stiltewandeling aan.

Er is bij een Mini geen bagagevervoer. Soms maken we gebruik van aanvullend busvervoer.
Inbegrepen zijn een kamer met beddengoed en handdoeken, maaltijden in kloostersfeer, aanvullend vervoer, pelgrimsboekje en een attentie. Er is enig ‘zakgeld’ nodig voor een consumptie onderweg.

Kloosters

  • Nicolaasstichting, Denekamp (Franciscanessen)
  • Abdij Maria Hart, Weert (Birgittinessen)

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2018

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen