Problemen met boeken?

Als er iets fout gaat bij het boeken van een wandeling of wanneer u binnen zeven dagen geen factuur/bevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met het Huis voor de Pelgrim: 043 - 321 57 15 of per e-mail

Contactformulier

Samenwerking

De Wandelmaat werkt nauw samen met het Huis voor de Pelgrim. Deze organisatie verzorgt groepsreizen naar andere grote pelgrimsoorden in de wereld, zoals Lourdes, Rome, Israël of Santiago.

Huis voor de Pelgrim

Mini kloosterwandelingen

Een weekend wandelen in kloostersfeer

Volledig verzorgd weekend van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Een mini kloosterwandeling is voor velen een korte - vaak eerste - kennismaking met het wandelen in combinatie met het kloosterleven.

De wandelmaten ontmoeten op zaterdagmorgen hun gids tussen 10 en 11 uur op een afgesproken plek, vaak een treinstation. Je wandelt daarna als groep naar het klooster. Voor een weekend heb je genoeg aan een dagrugzak, met daarin de benodigde spullen. Het aantal reisgenoten varieert; de meeste groepjes bestaan uit minimaal vijf, maximaal vijftien personen.

Kloosterritme

Bij een mini kloosterwandeling zijn we een weekend bij elkaar, waarvan een groot deel in de kloostersfeer. Je kunt dan onder meer deelnemen aan de getijdengebeden. Standaard bieden we een gesprek aan met de gastenzuster of  -broeder over het kloosterleven. In sommige kloosters is er ook nog een rondleiding. Als gast ben je vrij om wel of niet aan alle kloosteractiviteiten deel te nemen, maar er is geen alternatief programma. Wij volgen het kloosterritme met exacte tijdstippen voor eten, bidden en nachtrust.

(Stilte)wandelingen

Op zaterdag wandel je 12 tot 16 kilometer en op zondag meestal 8 tot 12 kilometer. De wandelingen worden afgestemd op de mogelijkheden bij het klooster en die verschillen nogal per plaats. Meestal biedt de gids op de vroege zondagmorgen een stiltewandeling aan.

Er is bij een Mini geen bagagevervoer. Soms maken we gebruik van aanvullend busvervoer.
Inbegrepen zijn een kamer met beddengoed en handdoeken, maaltijden in kloostersfeer, aanvullend vervoer, pelgrimsboekje en een attentie. Er is enig ‘zakgeld’ nodig voor een consumptie onderweg.

Kloosters

  • Nicolaasstichting, Denekamp (Franciscanessen)
  • Abdij Maria Hart, Weert (Birgittinessen)

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen