Wanda Wandelt

De bekende wandelblogster Wanda Wandelt heeft een sfeerimpressie van een van onze wandelingen geschreven.
Lees haar ervaringen >>>

Naar wandelblog

Categorieën wandelingen

Kort maar krachtig
2-Daagse kennismaking met de Wandelmaat en met het kloosterritme
Bekijk wandelingen

Weekendje weg
Rondom het weekend een paar dagen lopen en het klooster ervaren
Bekijik wandelingen

Breek de week
Op stap met de Wandelmaat op doordeweekse dagen
Bekijk wandelingen

Pelgrimsreizen
Een paar dagen lopen over pelgrimswegen
Bekijk wandelingen

Over de grens
Samen met de Wandelmaat een paar dagen naar een spirituele plek in het buitenland
Bekijk wandelingen

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Mini kloosterwandelingen

Een weekend wandelen in kloostersfeer

Volledig verzorgd weekend van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Een mini kloosterwandeling is voor velen een korte - vaak eerste - kennismaking met het wandelen in combinatie met het kloosterleven.

De wandelmaten ontmoeten op zaterdagmorgen hun gids tussen 10 en 11 uur op een afgesproken plek, vaak een treinstation. Je wandelt daarna als groep naar het klooster. Voor een weekend heb je genoeg aan een dagrugzak, met daarin de benodigde spullen. Het aantal reisgenoten varieert; de meeste groepjes bestaan uit minimaal vijf, maximaal vijftien personen.

Kloosterritme

Bij een mini kloosterwandeling zijn we een weekend bij elkaar, waarvan een groot deel in de kloostersfeer. Je kunt dan onder meer deelnemen aan de getijdengebeden. Standaard bieden we een gesprek aan met de gastenzuster of  -broeder over het kloosterleven. In sommige kloosters is er ook nog een rondleiding. Als gast ben je vrij om wel of niet aan alle kloosteractiviteiten deel te nemen, maar er is geen alternatief programma. Wij volgen het kloosterritme met exacte tijdstippen voor eten, bidden en nachtrust.

(Stilte)wandelingen

Op zaterdag wandel je 12 tot 16 kilometer en op zondag meestal 8 tot 12 kilometer. De wandelingen worden afgestemd op de mogelijkheden bij het klooster en die verschillen nogal per plaats. Meestal biedt de gids op de vroege zondagmorgen een stiltewandeling aan.

Er is bij een Mini geen bagagevervoer. Soms maken we gebruik van aanvullend busvervoer.
Inbegrepen zijn een kamer met beddengoed en handdoeken, maaltijden in kloostersfeer, aanvullend vervoer, pelgrimsboekje en een attentie. Er is enig ‘zakgeld’ nodig voor een consumptie onderweg.

Kloosters

  • Nicolaasstichting, Denekamp (Franciscanessen)
  • Abdij Maria Hart, Weert (Birgittinessen)

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen