Donateur worden?

Wilt je onze doelstelling ondersteunen? Meld je dan aan als donateur en ontvang KORTING bij het boeken van een wandeling.

Informatie

Samenwerking

De Wandelmaat gaat samenwerken met Het Huis voor de Pelgrim. Onlangs is in Maastricht de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer

Pelgrimswandelingen

In 2017 biedt De Wandelmaat in samenwerking met wandelreisorganisatie Ben…Onderweg twee pelgrimswandelingen aan.

Als pelgrim trekken we hierbij over de velden en door bossen. Van overnachting naar overnachting, meestal in kloosters, pelgrimsherbergen of andere gastenhuizen. We lopen mooie dagtochten van 20 à 25 km. Wel doen we het wat ‘luxer’ dan de meeste pelgrims door onze bagage te laten vervoeren.

Het doel van de pelgrimswandelingen: de weg gaan met elkaar. De ander en jezelf echt ontmoeten, door onder meer bezinning in stilte en meditatieve teksten. Maar natuurlijk ook ontspanning, het samen kunnen lachen om wat zich op de weg aandient. Zo komen we weer meer in balans met de menselijke maat.

Oecumenische Pelgrimsweg

Er is een pelgrimswandeling van zeven dagen in het oosten van Duitsland. Deze reis start in Amersfoort. Per personenbusje reizen we hiervandaan naar Leipzig, waar de pelgrimswandeling begint. Vandaar wandelen we over de Oecumenische Pelgrimsweg naar Eisenach. In totaal wordt ongeveer 100 km gewandeld. De totale afstand van Leipzig naar Eisenach is 175 km; wij lopen de mooiste gedeeltes. Er wordt op verschillende locaties overnacht, o.a. in een pelgrimsherberg, een klooster en een kerk. 

Spirituele Driehoek

Daarnaast kennen we in Nederland (en deels in België) de vierdaagse pelgrimswandeling ‘de Spirituele Driehoek’ in Brabant. Deze loopt vanaf de Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem naar Gemeenschap De Hooge Berkt in Bergeijk. Daarvandaan wandelen we naar de Norbertijnen van de Abdij Postel in het Belgische Mol, waarna we de driehoek sluiten door weer naar Vessem te lopen. Onderweg zijn er mooie routes door de Brabantse Kempen en fijne inspirerende momenten.

 

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2018

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen