Samenwerking

De Wandelmaat werkt nauw samen met het Huis voor de Pelgrim. Deze organisatie verzorgt groepsreizen naar andere grote pelgrimsoorden in de wereld, zoals Lourdes, Rome, Israël of Santiago.

Huis voor de Pelgrim

Actueel

Het programma voor 2019 omvat bestaande, gewijzigde  en nieuwe reizen. Daarmee bieden we voor zowel onze getrouwe deelnemers als voor nieuwkomers een aantrekkelijk aanbod. De data van de reizen staan vast. De eerste wandeling van de Priorij Klaarland vindt al plaats van 19-21 februari. Wij zijn nog druk bezig de dagprogramma’s van elk van de reizen in te vullen. Het kan dus zijn dat de reisbeschrijvingen nog niet volledig zijn. Raadpleeg daarom regelmatig onze website voor updates.

Nieuwe tochten:

 • 19-21 februari: de Priorij Klaarland, Bocholt (Belgie);
 • 2-5 april: het Sareptha klooster in Brugge (België);
 • 21-23 juni: de Norbertijnen in Heeswijk Dinther;
 • 9-15 juli: Klooster Sonnenhof in Bazel/Gelterkinden (Zwitserland)

Ook in 2018 waren onze reisgenoten onverminderd enthousiast. Zij geven gemiddeld een 4,5 op een vijfpuntsschaal. Daar zijn we opnieuw trots op! 

Meer info

Missie en visie

De Wandelmaat organiseert kloosterwandelingen vanuit een bepaalde visie, om zijn missie in onze wereld vorm te geven. De volledige tekst zoals die is vastgesteld door het bestuur van De Wandelmaat op 9 februari 2016, kun je downloaden als pdf-document.

De missie

Stichting Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat organiseert pelgrimsachtige wandelingen in een religieuze omgeving zodat, in de bedding van stilte, onthaasten, ontmoeting en ver­wondering, iets van het onzichtbare ervaren kan worden. 

De visie

 • De Wandelmaat is een organisatie van vrijwilligers en organiseert een gevarieerd aanbod  aan (meerdaagse) kloosterwandelingen in kleine groepen onder leiding van een gids. 
 • Mensen zijn ‘pelgrims onderweg’. De pelgrimsgemeenschap krijgt gestalte in het samen op pad zijn en de ontmoeting met andere reisgenoten. In deze gemeenschap van reis­­genoten worden wandelingen gemaakt en is aandacht voor natuur, cultuur en de gemeenschap waar we te gast zijn. 
 • De Wandelmaat richt zich op mensen die zoekend onderweg willen zijn en open staan voor de religieuze tradities. 
 • De Wandelmaat richt zich op iedereen die zich aangetrokken voelt tot deze manier van onderweg zijn met elkaar in een sfeer van respect en uitwisseling.
 • Kloosters vormen een oord van gastvrijheid, stilte en inspiratie, ook voor mensen onderweg, en kenmerken zich door soberheid en eenvoud. Gastvrijheid bij kloosters is meer dan het krijgen van onderdak. Het is jezelf de ruimte geven om aangeraakt te worden, zowel bij het wandelen als door het kloosterleven. We voegen ons naar het dagritme van het klooster. Op stap met een gids, eten en slapen in een klooster, wandelen in het dagritme van de monnik, geeft kleur aan ontmoeten, onthaasten, stilte, respect en verwondering.
 • De ontmoeting tussen de kloostergemeenschap en de reisgenoten vormt een wezenlijk deel van de wandeling en krijgt in het bijzonder vorm in een gesprek met één van de kloosterlingen.  
 • De Wandelmaat heeft geen winstoogmerk. 

 

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen