Actueel

Het programma voor 2019 omvat bestaande, gewijzigde  en nieuwe reizen. Daarmee bieden we voor zowel onze getrouwe deelnemers als voor nieuwkomers een aantrekkelijk aanbod. De data van de reizen staan vast.  Wij zijn nog druk bezig de dagprogramma’s van elk van de reizen in te vullen. Het kan dus zijn dat de reisbeschrijvingen nog niet volledig zijn. Raadpleeg daarom regelmatig onze website voor updates.

Nieuwe tochten:

  • 21-23 juni: de Norbertijnen in Heeswijk Dinther;
  • 9-15 juli: Klooster Sonnenhof in Bazel/Gelterkinden (Zwitserland)

Ook in 2018 waren onze reisgenoten onverminderd enthousiast. Zij geven gemiddeld een 4,5 op een vijfpuntsschaal. Daar zijn we opnieuw trots op! 

Meer info

Brochure

De website bevat altijd de meest actuele informatie. Maar we sturen je ook graag een prachtige brochure toe met ons aanbod in 2019!

Aanvragen

De kloosterwandeling

“ Pas vanaf het jaar 2000 gebruik ik de term 'kloosterwandeling'. Wonderlijk, want ik had het idee om op pelgrimstocht te gaan, gekregen in het klooster. Maar op mijn tweede pelgrimstocht van tien dagen, van klooster Wittem naar klooster Chevetogne via Banneux en Beauraing, kreeg ik een ingeving. Ik zou naar kloosters stappen met de vraag of ik langs mocht komen met mensen die misschien niets met de rooms-katholieke kerk of het geloof hadden, maar die wel zoekers naar waarheid zijn. Zo ben ik begonnen aan een wonderlijke wandeling. Vanaf 2004 hielpen tal van vrijwilligers mij met het geven van een gezicht aan de kloosterwandeling.

Het is heel eenvoudig. Wie enkele dagen onderweg is, heeft een gastadres nodig. Kloosters zijn bijzondere gastenhuizen aan de weg. We gebruiken een klooster niet zomaar om te slapen en te eten, het gaat ons om de vraag waarom een kloosterling volhoudt en welke antwoorden hij heeft op de somberheden van het leven. Daarnaast ontmoeten we andere mensen die ook op zoek zijn. We lopen enkele dagen met elkaar op. Daardoor wordt de kloosterwandeling meer dan een individueel avontuur. ”

Zolang er nog ergens iemand bestaat
met wie ik als mens kan spreken
vind ik ook wel eens de stilte
midden op straat
een stilte, die niemand kan breken.

Guillaume van der Graft

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen