Donateur worden?

Wilt je onze doelstelling ondersteunen? Meld je dan aan als donateur en ontvang KORTING bij het boeken van een wandeling.

Informatie

Samenwerking

De Wandelmaat werkt nauw samen met het Huis voor de Pelgrim. Deze organisatie verzorgt groepsreizen naar andere grote pelgrimsoorden in de wereld, zoals Lourdes, Rome, Israël of Santiago.

Huis voor de Pelgrim

De kloosterwandeling

“ Pas vanaf het jaar 2000 gebruik ik de term 'kloosterwandeling'. Wonderlijk, want ik had het idee om op pelgrimstocht te gaan, gekregen in het klooster. Maar op mijn tweede pelgrimstocht van tien dagen, van klooster Wittem naar klooster Chevetogne via Banneux en Beauraing, kreeg ik een ingeving. Ik zou naar kloosters stappen met de vraag of ik langs mocht komen met mensen die misschien niets met de rooms-katholieke kerk of het geloof hadden, maar die wel zoekers naar waarheid zijn. Zo ben ik begonnen aan een wonderlijke wandeling. Vanaf 2004 hielpen tal van vrijwilligers mij met het geven van een gezicht aan de kloosterwandeling.

Het is heel eenvoudig. Wie enkele dagen onderweg is, heeft een gastadres nodig. Kloosters zijn bijzondere gastenhuizen aan de weg. We gebruiken een klooster niet zomaar om te slapen en te eten, het gaat ons om de vraag waarom een kloosterling volhoudt en welke antwoorden hij heeft op de somberheden van het leven. Daarnaast ontmoeten we andere mensen die ook op zoek zijn. We lopen enkele dagen met elkaar op. Daardoor wordt de kloosterwandeling meer dan een individueel avontuur. ”

Zolang er nog ergens iemand bestaat
met wie ik als mens kan spreken
vind ik ook wel eens de stilte
midden op straat
een stilte, die niemand kan breken.

Guillaume van der Graft

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen