Gastendag 2019

Wil jij (opnieuw) kennismaken met De Wandelmaat? Heb jij zin om een ontspannen dag te ervaren waarin je gidsen en reisgenoten kunt ontmoeten? Een dag waarin je je kunt verwonderen over de schoonheid van domstad Utrecht? 

Op woensdag 10 april kun jij met ons een dag op stap. 

Wat kun je verwachten?

  • kennismaking met elkaar en met gidsen van de wandelmaat
  • Rondleiding door de Domkerk
  • Lunch
  • Uniek bezoek aan het Paushuis
  • Kijkje in een schuilkerk
  • Afsluiting bij stairway to heaven.

Kosten voor deelname bedragen €25 euro p.p. Aanmelden  of bel 06-40707287.

Tot ziens in Utrecht

gastendag

Samenwerking

De Wandelmaat werkt samen met Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Lees meer

Het begin

“ Voor mij is het een wonder dat ik pelgrim ben geworden. Toen ik mijn baan, gezin en huis verloor, besefte ik dat ik al die tijd in een wereld had geleefd die helemaal niet bij mij paste. In een klooster leerde ik mijzelf te zijn. Ik las er pelgrimsverhalen en werd erdoor gegrepen. In 1994 maakte ik zelf mijn eerste pelgrimstocht richting Santiago de Compostela; de tocht werd een omslagpunt in mijn leven. Juist omdat ik Compostela niet haalde, ontdekte ik mijn roeping. Ik noem mij Pelgrim Henricus, twee woorden die mij zeggen: herinner je hoe het toen was en blijf trouw aan de opdracht. Pelgrim herinnert mij aan mijn voettocht. Henricus is de naam die ik in het klooster ontving bij het uitspreken van de pelgrimszegen. Pelgrim Henricus wil zeggen: herinnering en opdracht.
Thuisgekomen ontstond de behoefte om over mijn tocht en de beweegredenen erachter te gaan vertellen. Zo ontstond in 1996 ‘De Wandelmaat, bureau voor kleinschalige pelgrimswandelingen’. Sinds die tijd begeleidde ik groepjes mensen die met mij op wilden lopen en mijn ervaringen wilden delen. Bijna dagelijks was ik onderweg en zocht ik de verbinding met mensen. Want alleen verbondenheid kan leiden tot ware vrede. ”

De eeuwige zij voor je om je de goede weg te wijzen.
De eeuwige zij naast je om je in de armen te sluiten en je te beschermen
De eeuwige zij achter je om je te bewaren voor valsheid.
De eeuwige zij in je om je op te vangen als je valt.
De eeuwige zij om je heen om je te verdedigen.
De eeuwige zij boven je om je te zegenen.
Zo zegene je de algoede God.

(Petra Renes, naar St. Patrick, patroonheilige van Ierland)

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen