Problemen met boeken?

Als er iets fout gaat bij het boeken van een wandeling of wanneer u binnen zeven dagen geen factuur/bevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met het Huis voor de Pelgrim: 043 - 321 57 15 of per e-mail

Contactformulier

Categorieën wandelingen

Kort maar krachtig
2-Daagse kennismaking met de Wandelmaat en met het kloosterritme
Bekijk wandelingen

Weekendje weg
Rondom het weekend een paar dagen lopen en het klooster ervaren
Bekijik wandelingen

Breek de week
Op stap met de Wandelmaat op doordeweekse dagen
Bekijk wandelingen

Pelgrimsreizen
Een paar dagen lopen over pelgrimswegen
Bekijk wandelingen

Over de grens
Samen met de Wandelmaat een paar dagen naar een spirituele plek in het buitenland
Bekijk wandelingen

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Leipzig: Oecumenische pelgrimsweg

Klooster en plaats: een zevendaags wandeling van Leipzig naar Eisenach, in het oosten van Duitsland
Datum: zondag 28 juni t/m zaterdag 4 juli
Type: Over de grens  / Pelgrimsreizen
Deelnemers maximaal: 7 personen
Prijs: € 825 (Prijs donateurs € 795

 

GEANNULEERD VANWEGE CORONA


INFORMATIE

Regio: voormalig Oost Duitsland
Landschap: Zuid Duits heuvellandschap
Aanvang: zondag 28 juni vanaf Amersfoort
Terugreis: zaterdag  - 16 uur bij het station in Amersfoort
Wandeldagen: er wordt dagelijks stevig gewandeld
Afstanden: 20 kilometer per dag
Gids: Ben Noorloos|
Code: 200701


INHOUD

"De zon schijnt al vroeg en laat de klei glimmen. De frisse morgenlucht doet me goed. Ik loop. Verder hoef ik niets. Ik laat me leiden. Ben weet waar we heen gaan. Eten, lopen en slapen, de drie bezigheden van een pelgrim." 

Een 7 daagse tocht van Leipzig naar Eisenach over de Oekumenischer Pilgerweg. Voor wie per dag stevig wil wandelen. Veel verhalen en geschiedenissen wandelen mee: Bach, Luther, Goethe, Schiller U wandelt over een aanlooproute, naar Santiago, uit het oosten van Duitsland. In 7 dagen  wandelt u tussen Leipzig en Eisenach. De Duitse Jakobusweg draagt de naam “Der Ökumenische Pilgerweg”. Afgelopen jaar was het precies 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen heeft vastgespijkerde op de deur van de slotkerk in Wittenberg. Dit vormde het begin van een revolutie in het religieuze denken. Eerst in Duitsland, vervolgens in Rome en daarna in de rest van Europa. De Oecumenische Pelgrimsweg, voert ons langs de belangrijkste steden waar Luther leefde.Het bijzondere is dat deze weg zich kenmerkt door de rijke historie van het gebied. Trekkend door deze streek met de menselijke tred en openstaan voor de ontmoeting met alles en iedereen op je weg. Maakt dat je rijker en geeft de verbondenheid die we als mensen met de schepping hebben inhoud.


PRAKTISCHE ZAKEN 

Bagage: tijdens de wandelreis wordt uw bagage vervoert, voor vervoer mag de bagage alleen in een rugzak of sporttas zitten. (geen koffers oid) en niet zwaarder zijn dan ongeveer 10kg. Tip: "alles wat u thuislaat, is meegenomen*.
Een paklijstje met advies van inhoud krijg je na inschrijving.

Inclusief:

  • Begeleiding onderweg door ervaren gids
  • Overnachtingen
  • Ontbijt
  • Diner
  • Pelgrimspas
  • Route informatie
  • Heen en terugreisVERBLIJF

Aantal maximaal op 7 personen, dit komt vanwege de overnachtingen in eenvoudige en historische pelgrimsonderkomens. Dit kan zijn een jeugdherberg of een oude kerk maar ook een klein pension. Doorgang, minimaal 6 deelnemers, rond 10 juli valt de beslissing rond doorgang. De heen en terugreis: gezamenlijk vervoer met mini busje.


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG  

We starten deze reis op zondag in Amersfoort. Hiervandaan rijden we gezamenlijk in een personenbus naar Leipzig. Hier zal de eerste overnachting plaatsvinden in een jeugdherberg.

De volgende dag begint onze pelgrimstocht naar Eisenach. We wandelen over de Oecumenische Pelgrimsweg; de bagage wordt met de bus vervoerd. In sommige plaatsen kan van te voren geen logies worden gereserveerd. Dit is normaal voor pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compostella. Uw ervaren gids zorgt dat het goed komt! In Leipzig is er tijd voor het bezichtigen van deze mooie Bachstad, met het graf van de grote componist in de Thomaskirche, waar hij tot zijn dood cantor-organist was. Daarnaast is Leipzig bekend vanwege bouwwerken in Jugendstil.

Op maandag maken we een stevige wandeling. Ons doel is de oude kerk van Merseburg aan de rivier de Saale. Hier overnachten we in een pelgrimsherberg. Van Merseburg vertrekken we de volgende dag naar Naumburg. De overnachting is in het klooster van Roßbach, vlak voor Naumburg. Woensdag staat de Weinstraße – het woord zegt het al: door het wijndal van de Saale – op het programma. We lopen naar Eckartsberga, waar we slapen in het gemeenschapshuis van de kerk. Op donderdag starten we in Buttelstedt; door mooie landerijen bereiken het indrukwekkende concentratiekamp Buchenwald. Hiervandaan gaan we naar Erfurt, waar we in de pelgrimsherberg overnachten. Erfurt is de plaats waar Luther, Meister Eckhart en Bonifatius hebben gestudeerd / gewerkt. We vinden hier logies in het oude Augustijnenklooster.

De tocht voert ons op vrijdag naar Gotha. Na een mooie wandeling door Erfurt komen we bij fraaie akkers en landbouwvelden in deze streek. We lopen langs Frienstedt richting Gotha. Hierna reizen we door naar Eisenach en overnachten we bij de zusters in het klooster van het Evangelisch Lutherse Diaconessenhuis. Op zaterdag, alweer de laatste dag, bezoeken we eerst Eisenach en kasteel De Wartburg, waar Maarten Luther, de grote reformator uit 1517, ondergedoken zat en het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Rond 10.30 uur beginnen we aan onze thuisreis. We verwachten rond 16.00 uur weer bij station Amersfoort te zijn.

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen