Technische problemen website

Helaas hebben wij momenteel wat problemen met onze website. Door een storting is het momenteel niet mogelijk om op de gebruikelijke manier in te schrijven voor wandelingen. U kunt wel het Programma 2020 downloaden en dan via een reguliere e-mail uw inschrijving doorgeven. We hopen dat het probleem zo snel mogelijk opgelost is.

Download Wandelprogramma 2020

Gastendag 2019

Wil jij (opnieuw) kennismaken met De Wandelmaat? Heb jij zin om een ontspannen dag te ervaren waarin je gidsen en reisgenoten kunt ontmoeten? Een dag waarin je je kunt verwonderen over de schoonheid van domstad Utrecht? 

Op woensdag 10 april kun jij met ons een dag op stap. 

Wat kun je verwachten?

  • kennismaking met elkaar en met gidsen van de wandelmaat
  • Rondleiding door de Domkerk
  • Lunch
  • Uniek bezoek aan het Paushuis
  • Kijkje in een schuilkerk
  • Afsluiting bij stairway to heaven.

Kosten voor deelname bedragen €25 euro p.p. Aanmelden  of bel 06-40707287.

Tot ziens in Utrecht

gastendag

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

VOLGEBOEKT! Megen: Te gast bij de clarissen NIEUW !!!

Datum: Vrijdag 12 juni t/m zondag 14 juni 
Type: weekendje weg 
Regio: Noord-Brabant
Deelnemers maximaal: 5
Prijs: € 225 (prijs Donateurs € 210)

GEANNULEERD VANWEGE CORONA


INFORMATIE

Regio: Noord-Brabant
Landschap: rivierenlandschap, monumentaal stadje, bos/vennen/zandverstuiving
Aanvang: Clarissenklooster tussen 10.30 en 11.00 uur
Terugreis: Clarissenklooster ca. 14.00 uur
Wandeldagen: vrijdag, zaterdag, zondag
Afstanden: in drie dagen circa 25 km
Gids: Gerda Stougie
Code: 200601


PROGRAMMA 

Megen is een klein monumentaal stadje aan de Maas. Omdat hier niet alleen het prachtige achttiende-eeuwse klooster Sint-Josephsberg van de Clarissen is gevestigd, maar ook het klooster van de Minderbroeders wordt Megen wel Assisi aan de Maas genoemd.  We worden uitgenodigd de vieringen, die vaak op een bijzondere manier muzikaal omlijst worden, bij te wonen. Tijdens de vigilieviering op zaterdagavond ontmoeten we ook de Minderbroeders. Natuurlijk maken we tijdens dit weekend een aantal mooie wandelingen, door het rivierengebied met uiterwaarden en door natuurgebied Herperduin,(een gebied met bos, heide, vennen en zandverstuivingen). Ook is er ruimte voor een gesprek met één van de zusters en een bezoek aan de Hof van Lof, de bijzondere kloostertuin van de Minderbroeders.  


VERBLIJF

We verblijven dit weekend in het Clarissenklooster, Sint-Josephsberg, het oudste (nog steeds bewoonde) Clarissenklooster van Nederland. Dit klooster ligt aan de rand van Megen. We ontmoeten de zusters niet alleen tijdens de vieringen, maar gebruiken ook de maaltijden met hen in de refter. De zusters proberen het voorbeeld van Franciscus en Clara te volgen. Zij volgen daarbij grotendeels de regels van de broeders, al zijn deze iets aangepast omdat zij, in tegenstelling tot de broeders, een contemplatief leven leiden. In het klooster is een hostiebakkerij gevestigd.. Het klooster heeft een grote, mooie tuin, waar o.a. kruiden gekweekt worden die de basis vormen voor de kruidentheemelanges die de zusters verkopen. Daarnaast verkopen zij broodspreads en jams, die samen met de Laarhoeve, een ontwikkelboerderij voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, worden geproduceerd volgens kloosterrecept.

Het voorlopige programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit:

Dag 1: Tussen 10.30 en 11.00 uur worden we ontvangen in het klooster Sint-Josephsberg met koffie en thee. Na het middaggebed en een warme maaltijd maken we ’s middags een mooie wandeling door de Maasakker, waarbij we o.a. langs het klooster van de Minderbroeders en een voormalig Franciscanesserklooster in Haren komen. We zijn op tijd terug voor de avondviering en aansluitend is er een broodmaaltijd. ’s Avonds krijgen we een rondleiding door het klooster, waarbij we (in tegenstelling tot wat gebruikelijk is) ook een kijkje mogen nemen in de hostiebakkerij. Met een informeel samenzijn, waarbij we terugblikken op de dag en vooruitblikken op de zaterdag en een avondgebed sluiten we deze dag af.

Dag 2: We beginnen deze dag met een morgenviering en ontbijt in stilte. Na een gesprek met één van de zusters, het middaggebed en de warme maaltijd rijden we naar het natuurgebied Herperduin, waar we een afwisselende wandeling maken door een prachtig bos-, heide- en vennengebied. Na de avondviering en de broodmaaltijd is er om 19.30 uur een vigilieviering, die samen met de minderbroeders gevierd wordt. We sluiten de dag af met koffie/thee en een informeel samenzijn met terug- en vooruitblik.

Dag 3: Voor wie wil, starten we deze dag in alle vroegte met een stiltewandeling. Na de morgenviering volgt het ontbijt. Om 9.00 uur is er een eucharistieviering en daarna drinken we, samen met de zusters, koffie in de refter. Na de koffie wandelen we naar het klooster van de Minderbroeders, waar we een kijkje mogen nemen in de prachtige kloostertuin, de Hof van Lof. Na het middaggebed en de warme maaltijd is het tijd om afscheid te nemen van elkaar.


GASTENVERBLIJF

Tijdens ons verblijf heeft ieder een eigen kamer met wastafel. Douches en toiletten bevinden zich op de gang. Als groep hebben we een eigen ruimte ter beschikking. De maaltijden gebruiken we, samen met de zusters, in de refter. Tijdens de maaltijden wordt er niet gesproken. Omdat de zusters naar het voorbeeld van Franciscus en Clara willen leven, voelen zij zich verbonden met de schepping. De zorg voor de schepping uit zich in bepaalde keuzes, zo zijn de maaltijden vegetarisch, eten zij voornamelijk biologische groenten (zo mogelijk uit eigen moestuin) en proberen ze voedselverspilling tegen te gaan. Zuster Emmanuël, die verantwoordelijk is voor de (zeer smakelijke!) maaltijden, heeft een opleiding gevolgd aan de Groene Kookacademie en geeft nu zelf ook, als ‘de vegetarische zuster’ workshops vegetarisch koken aan belangstellenden


OVERIG

Bij deze reis is inbegrepen:

Het verblijf in een persoonskamer (inclusief lakenpakket)
De maaltijden, koffie/thee
Het programma en de begeleiding door een gids

Niet bij de prijs inbegrepen zijn:

  • Heen- en terugreis naar het klooster (op zondag kan de gids u eventueel naar het station brengen)
  • Eventuele extra consumpties onderweg
  • Handdoeken (deze dient u zelf mee te nemen)

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen