Donateur worden?

Wilt je onze doelstelling ondersteunen? Meld je dan aan als donateur en ontvang KORTING bij het boeken van een wandeling.

Informatie

Technische problemen website

Helaas hebben wij momenteel wat problemen met onze website. Door een storting is het momenteel niet mogelijk om op de gebruikelijke manier in te schrijven voor wandelingen. U kunt wel het Programma 2020 downloaden en dan via een reguliere e-mail uw inschrijving doorgeven. We hopen dat het probleem zo snel mogelijk opgelost is.

Download Wandelprogramma 2020

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

VOLGEBOEKT! Oosterbeek: Innerlijke rust bij de monialen

Klooster: Abdij Koningsoord: cisterciënzer monastieke gemeenschap in Oosterbeek van de zusters trappistinnen van Koningsoord
Datum: Vrijdag 21 tot en met zondag  23 februari  2020
Type: Kort maar krachtig
Deelnemers maximaal: 9
Prijs: € 125 (Prijs donateurs: € 110)
 

Deze reis is volgeboekt.


INFORMATIE

Regio: Arnhem en omgeving
Landschap: bosrijk, licht heuvelachtig
Aanvang: ca. 13.30 u. Treinstation Oosterbeek (10 min. lopen) of auto.
Terugreis: ca. 14.30 uur
Wandeldagen: alle dagen
Afstanden: vr., za. en zo. ieder ca. 6-10 km
Gids: Bert Hooghoudt
Code: 200202


INHOUD

Deze gevarieerde 3-daagse wandeltocht is opgebouwd rond Abdij Koningsoord, een zeer vertrouwd gastvrij klooster in het aanbod van de wandelmaat. We maken kennis met het leven van monialen (vrouwelijke monniken). Zij leven volgens de Regel van Sint Benedictus (480-547). Zelf zeggen zij daar­over: “Stilte en ge­bed vor­men het hart van ons bestaan. Wij nodigen u van harte uit deze stilte en dit gebed met ons te delen”. De Trappistinnen  kennen zeven gebedsmomenten en drie vaste tijdstippen voor de maaltijden. Belangrijk in het gebedsleven van de kloosterling is het zingen van de psalmen. De dagelijkse gebedsdiensten (getijden) zijn: nachtwake (4.30 uur), lauden en eucharistieviering (7.15 uur), terts (9.30 uur), sext (12.15 uur), noon (14.15 uur), vespers (17.00 uur) en completen (19.30 uur). Daarna treedt de ‘grote stilte’ in tot de volgende ochtend na de Lauden. In het klooster is het overwegend stil. Een goede plek om innerlijke rust te vinden. Voor de zusters is dat zeker belangrijk, want zij zoeken God in de stilte. Het ervaren van de stilte in de natuur en in de abdij staat centraal in deze reis. Tijdens het ontbijt en de avondboterham wordt er bijvoorbeeld  niet gesproken. We verblijven in het gastenverblijf van de abdij Koningsoord in ruime eenpersoons kamers en enkele tweepersoons kamers. Elke kamer heeft douche en toilet. Er is een huiskamer annex bibliotheek waar wij gebruik van kunnen maken. Voor bedlinnen en handdoeken wordt gezorgd. Er is een aparte eetruimte voor de gasten. Het eten is vleesloos. We helpen met afwassen en opdekken. Er is een bijzonder rijk gesorteerde kloosterwinkel.

Meer weten over Abdij Koningsoord


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

We ontmoeten elkaar vrijdag rond 13.30 uur in de abdij. We volgen tijdens ons verblijf in het gastenverblijf van het klooster zoveel mogelijk het ritme van het klooster en worden van harte uitgenodigd de vieringen bij te wonen. ’s Avonds zullen we rond 21.30 u. op onze kamers zijn. Wij zullen een aantal wandelingen maken in het gevarieerde landschap. Veel plekken onderweg herinneren ons aan de Slag om Arnhem aan het einde van de 2e wereldoorlog. Delen van de wandelingen zijn ook in stilte. Zeker de ochtendwandeling. We zullen af en toe (korte) momenten van reflectie inbouwen. Tevens gaan we een dvd bekijken over het leven van de zusters en trachten we ter afsluiting ook een gesprek met één van de zusters te hebben.


OVERIG

Niet in de prijs inbegrepen:

  • heen- en terugreis
  • eventueel aankopen in de kloosterwinkel

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen