NIEUW: Ouder/kind-korting

Samen met een (jong)volwassen kind of kleinkind deelnemen aan een Wandelmaattocht? Het blijkt steeds een prachtige ervaring te zijn voor zowel de ouder als het (klein)kind. Elkaar beter leren kennen en tegelijkertijd als groepslid je eigen gang kunnen gaan. Wij willen dit contact tussen generaties graag bevorderen. Daarom bieden we korting aan! Boek je gelijktijdig met één (jong)volwassen kind, kleinkind of neefje/nichtje? Dan geven wij 40% korting aan de jongste deelnemer. De korting wordt berekend over de volledige prijs en is niet combineerbaar met donateurskorting. 

Ouderkindkorting

Gastendag 2019

Wil jij (opnieuw) kennismaken met De Wandelmaat? Heb jij zin om een ontspannen dag te ervaren waarin je gidsen en reisgenoten kunt ontmoeten? Een dag waarin je je kunt verwonderen over de schoonheid van domstad Utrecht? 

Op woensdag 10 april kun jij met ons een dag op stap. 

Wat kun je verwachten?

  • kennismaking met elkaar en met gidsen van de wandelmaat
  • Rondleiding door de Domkerk
  • Lunch
  • Uniek bezoek aan het Paushuis
  • Kijkje in een schuilkerk
  • Afsluiting bij stairway to heaven.

Kosten voor deelname bedragen €25 euro p.p. Aanmelden  of bel 06-40707287.

Tot ziens in Utrecht

gastendag

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Het ritme van de cisterciënzermonniken in Pey

Klooster en plaats: Abdij Lilbosch in Pey
Datum: dinsdag 20 -vrijdag 23 oktober 2020
Type: Breek de week
Prijs: € 270  (Prijs donateurs: €250)

 

INFORMATIE

Regio: Midden-Limburgs heuvelland
Landschap: licht heuvelachtig
Aanvang: ca. 11.00 uur in het klooster.
Terugreis: na de middagmaaltijd
Wandeldagen: alle dagen
Afstanden: iedere dag  10 km
Gids: Ronell Veldhuis
Code: 201002

 

ALGEMEEN

Tijdens deze kennismaking met het monastieke leven van de Trappisten proberen we zelf  een paar dagen mee te draaien in het gebeds- en werkritme van deze monniken. Dat betekent van ongeveer 4.00 uur tot 21.00 uur. We zijn uitgenodigd om de vieringen bij te wonen, maar dat is geen verplichting. Stilte is een belangrijk element in het monastieke leven. Voor de meesten onder ons zal dat even wennen zijn. Maar het maakt de dagen in het klooster tot een boeiend avontuur.  Tussen de getijden (gebedsdiensten) door doen de monniken zwijgzaam hun werk. Wanneer de monnik werkt, wandelen wij. Wij zijn geen monniken of monialen, maar iedereen kan kijken of het lukt om in het klooster misschien wat zwijgzamer te zijn dan anders.

 

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1: Op dinsdag ontmoeten gids en reisgenoten elkaar rond 11.00 uur in Abdij Lilbosch. Na de kennismaking wonen we het middaggebed bij en gebruiken we zwijgend de warme maaltijd. Hierna vindt de opening plaats, waarna we een omgevingswandeling maken. We zijn op tijd terug voor de vespers van 17.30 uur. Tijdens de aansluitende broodmaaltijd mag gesproken worden. Het avondprogramma wordt iom het klooster ingevuld. Vaak is een groepsgesprek met een van de kloosterlingen mogelijk. De dag wordt afgesloten met de completen van 20.30 uur.

Dag 2 en 3: We starten de volgende dagen ‘s morgens vroeg rond half zes met een stiltewandeling. Na de metten (het nachtgebed van 4.30 uur) gaan we wandelen. In een stille wereld, met - als het mee zit - de sterren aan de hemel en bijgelicht door de maan. Het is een wandeling van ongeveer een uur. Deelname is uiteraard niet verplicht, maar het is wel een heel bijzondere ervaring.

Op een van de dagen is er een korte rondleiding door het klooster. Bovendien biedt dit vierdaagse programma ruimte voor een wandeltocht naar Echt, waar eventueel het kleine Edith Steinmuseum in het klooster van de Karmelietessen bezocht kan worden.

Dag 4: Na de warme maaltijd sluiten we op vrijdagmiddag deze kloosterwandeling af en nemen we afscheid van elkaar.

 

VERBLIJF

We verblijven in het gastenverblijf van de abdij. In de gastenafdeling van de abdij zijn zeven kamers waaronder een tweepersoonskamer. De ruime kamers zijn voorzien van een wastafel, schrijftafel, gemakkelijke stoel, opgemaakt bed, handdoek en washandje. Er zijn twee douches en toiletten op de gang; ook in de hal zijn diverse wc`s. Er is een aparte eetruimte voor de gasten. Het ontbijt en de warme middagmaaltijd worden zwijgend genuttigd (wel is er cd-muziek). Trappisten bereiden vleesloze maaltijden (soms wel met vis).

Meer weten over abdij Lilbosch

 

OVERIG

Niet bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer woning - abdij vice versa 
  • eventueel extra consumptie onderweg
  • aankoop in de abdijwinkel

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen