Categorieën wandelingen

Maak een keuze uit de volgende categoriën wandelingen:

Kort maar krachtig
2-Daagse kennismaking met de Wandelmaat en met het kloosterritme
Bekijk wandelingen

Weekendje weg
Rondom het weekend een paar dagen lopen en het klooster ervaren
Bekijik wandelingen

Breek de week
Op stap met de Wandelmaat op doordeweekse dagen
Bekijk wandelingen

Pelgrimsreizen
Een paar dagen lopen over pelgrimswegen
Bekijk wandelingen

Over de grens
Samen met de Wandelmaat een paar dagen naar een spirituele plek in het buitenland
Bekijk wandelingen

categorieën wandelingen

Samenwerking

De Wandelmaat werkt samen met Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Lees meer

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Sittard: Wandelen door de heuvels en in de stad

Klooster en plaats: Sittard- Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus
Datum: vrijdag 6-zondag 8 november 2020
Type: Weekendje weg
Prijs: € 225  (Prijs donateurs € 210)
Gids: Gerda Stougie

INFORMATIE

Regio: Limburg
Landschap: Limburgs heuvelland en de stad Sittard
Aanvang: 10.30 uur bij het klooster
Terugreis: 15.00 uur
Wandeldagen: alle dagen wordt er gewandeld
Afstanden: in drie dagen 25-32 km
Code: 201101

INHOUD:

Ca 2 weken voor het begin van de reis ontvangen de deelnemers een reisbrief met daarin de laatste informatie over plaats en tijd van samenkomst en het definitieve programma

Een kloosterwandeling is een combinatie van wandelen en deelnemen aan het kloosterleven. Bij deze wandeling zijn we te gast in het klooster van de Congregatie van de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, in Sittard beter bekend als de ‘zusters van de Kollenberg’. Deze Karmelietessen hebben een bijzondere positie binnen de Karmelorde, omdat zij niet uitsluitend contemplatief, maar ook actief naar buiten gericht zijn. Wij hebben ons verblijf in Regina Carmeli, het vroegere kindertehuis dat bij het klooster hoort. Nu biedt Regina Carmeli een bezinningsplek voor iedereen die zoekende is in het geloof. Het klooster ligt zowel aan de rand van de binnenstad als aan de rand van een prachtig, glooiend natuurgebied, de Kollenberg.

Onze wandelingen (totaal zo’n 25-30 km, verspreid over drie dagen) stemmen we vanzelfsprekend af op het kloosterritme, zodat ook wij het kloosterleven kunnen ervaren en meebeleven. Tijdens dit kloosterweekend zullen we niet alleen mooie wandelingen maken door het heuvelachtige landschap en langs de Geleenbeek, maar staat er ook een op het programma door het historische centrum van Sittard, de geboortestad van Toon Hermans. Het afwisselende programma en de gastvrijheid van de zusters maken deze plek tot een geliefde bestemming binnen het Wandelmaatprogramma.

Programma van dag tot dag

Dag 1: We worden tussen 10.30 en 11.00 uur verwacht in Regina Carmeli, waar we na een eerste kennismaking de warme maaltijd gebruiken. Na de maaltijd maken we een mooie wandeling naar Doenrade en zullen we weer op tijd terug zijn voor de vespers. ’s Avonds zal zr. Maria Assunta ons rondleiden door het huismuseum en na het avondgebed sluiten we de dag af met een informeel samenzijn.

Dag 2: We beginnen de dag met ontbijt en een eucharistieviering. Daarna volgt een stadswandeling door het historische centrum van Sittard, waarbij we kennis zullen maken met het rijke religieuze verleden.  . Terug in Regina Carmeli staat de warme maaltijd voor ons klaar. ’s Middags maken we mooie rondwandeling over de Kollenberg. Na de vespers en avondmaaltijd is er een gesprek met de gastenzuster. Aansluitend is er gelegenheid voor een informeel samenzijn.

Dag 3: Voor wie wil, starten we deze dag in alle vroegte met een stiltewandeling. Na afloop van het ontbijt en de eucharistieviering maken we een bijzondere wandeling langs de Geleenbeek naar de Pater Karelkapel. Bij terugkomst in het klooster staat de warme maaltijd klaar. Vervolgens is het tijd om onze kamers leeg te ruimen. Uiterlijk 15.00 uur nemen we afscheid van elkaar en het klooster.

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen