Samenwerking

De Wandelmaat werkt samen met Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Lees meer

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Vessem, Postel, Bergeijk: Spirituele driehoek

Klooster en plaats: Vessem, via Bergeijk naar Postel en terug naar Vessem
Datum: dinsdag 23 t/m vrijdag 26 juni (midweek) en vrijdag 25 t/m maandag 28 september (weekend)
Type: Over de grens.
Deelnemers maximaal: 9
Prijs: € 425 (Prijs donateurs:  € 395)
Gids: Ben Noorloos
Verblijf: in klooster en hotel, met prima voorzieningen


GEANNULEERD VANWEGE CORONA


INFORMATIE

Regio: in de Noord Brabantse - en Belgische Kempen
Landschap: bos, dorp, landelijk.
Aanvang: vrijdag om 16 uur in Vessem
Terugreis: maandag zijn we om 16 uur weer terug bij het begin
Wandeldagen: 3 dagen aan de wandel
Afstanden: 20/25 km per dag
Gids: Ben Noorloos
Code: 200604 en 200903


INHOUD

We overnachten op drie verschillende locaties: We starten dag 1 bij  pelgrimshoeve Kafernaüm in Vessem en gaan daarna drie dagen aan de wandel. Vier inspirerende dagen door het prachtige Brabantse land in Nederland en België waarbij we logeren in kloosters. Een afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van stevig doorstappen (zo`n 20-25 kilometer per dag). Uw bagage wordt apart vervoerd. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Met fijne ontmoeting in de gasthuizen, u waant u na 2 dagen wandelen al een week onderweg. Een prachtige wandel 3 daagse voor mensen die houden van mooie wandel dagtochten. Door de Brabantse Kempen en door de grensbossen met België.


VERBLIJF

  1. Pelgrimshoeve Kafarnaüm, Vessem
  2. Abdij Postel, Norbertijner abdij, België
  3. Leefgemeenschap de Hooge Berkt, of lokaal hotel/pension, Bergeijk


    PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG 

Afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van doorstappen, met inspirerende momenten onderweg. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Bij de reisbrief die iedereen van tevoren ontvangt, zit een advies voor de paklijst. Op de wandeldagen lopen we alleen met een dagrugzak. De overige bagage wordt voor u vervoerd. Beperk u echter wel tot het meest noodzakelijke. De deelnemers worden op dinsdag om 16.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

Dag 1: In Vessem maken we dinsdagavond kennis de historie van de pelgrimshoeve een bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostella.

Dag 2: gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

Dag 3: wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in de De Hooge Berkt. Een bijzondere – oecumenische – leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. We maken dan de vesper dienst na de maaltijd mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting.

Dag 4: Na het ontbijt en de ochtendviering. Vertrekken wij door de Brabantse Kempen naar Vessem, net als de vorige dagen een tocht van om en nabij de 22 kilometer. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van 16.00h beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van langere tochten houden.


GASTENVERBLIJF

Er zijn eenvoudige kamers, douche en toilet op de gang. We kunnen het gebruik van 1  persoons kamer niet op alle adressen garanderen. Inbegrepen: 3 overnachtingen, huur van bedlinnen en handdoek, alle maaltijden, kop soep bij afsluiting.

Aanmelden

Interesse in deze wandeltocht? Stuur dan een e-mail

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen