Actueel

Het programma voor 2019 omvat bestaande, gewijzigde  en nieuwe reizen. Daarmee bieden we voor zowel onze getrouwe deelnemers als voor nieuwkomers een aantrekkelijk aanbod. De data van de reizen staan vast.  Wij zijn nog druk bezig de dagprogramma’s van elk van de reizen in te vullen. Het kan dus zijn dat de reisbeschrijvingen nog niet volledig zijn. Raadpleeg daarom regelmatig onze website voor updates.

Nieuwe tochten:

  • 2-5 april: het Sareptha klooster in Brugge (België);
  • 21-23 juni: de Norbertijnen in Heeswijk Dinther;
  • 9-15 juli: Klooster Sonnenhof in Bazel/Gelterkinden (Zwitserland)

Ook in 2018 waren onze reisgenoten onverminderd enthousiast. Zij geven gemiddeld een 4,5 op een vijfpuntsschaal. Daar zijn we opnieuw trots op! 

Meer info

Samenwerking

De Wandelmaat werkt samen met Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Lees meer

Wat bedoelt u toch met een stiltewandeling?

Bij een stiltewandeling zwijgen we. Meestal is de omgeving niet stil. Maar wij - wandelaars - zijn stil. De mooiste ervaring is de vroege stiltewandeling, vooral in de zomer wanneer je de zon tegemoet wandelt. Fascinerend is dat iedere keer weer. Terwijl het 's winters in alle vroegte prachtig is als vogels opfladderen en het landschap nog in maanlicht is gehuld.

Soms vraagt de gids tijdens de wandeling overdag om in stilte te lopen. Dan gaat het om het kort onderbreken, bijvoorbeeld tien minuten, van het praten. Vooral in mooie natuurgebieden is dit een aangename ervaring om stil door te wandelen en met al je zintuigen helemaal open te staan daarvoor zonder door praten afgeleid te worden. Stilte in de ochtend verwijst overigens ook naar de grote stilte die zo kenmerkend is voor de monnik. Zwijgen kan het ervaren van de stilte bevorderen. In de stilte komt de ontmoeting tot stand met het onnoembare. Niet voor niets verwijzen kloosterlingen naar de Bijbel als het gaat om een moment van rust zoeken, van contact met het onzichtbare. Dat gebeurt nooit in het rumoer of bij sociale gesprekken, maar altijd in de stilte van de nacht of de morgen.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen