Samenwerking

De Wandelmaat gaat samenwerken met Het Huis voor de Pelgrim. Onlangs is in Maastricht de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer

Brochure

De website bevat altijd de meest actuele informatie. Maar we sturen je ook graag een prachtige brochure toe met ons aanbod in 2019!

Aanvragen

Welk klooster raadt u mij aan?

In het klooster ben je altijd gast in het gastenverblijf. En iedere kloostergemeenschap is weer anders. Wanneer we iets zeggen over de één, dan is het bij de ander juist weer het tegenovergestelde. Belangrijk is een open houding, acceptatie van de eenvoud en van het huisritme. Een klooster is nu eenmaal een plaats waar men inhoud geeft aan een religieus leven. Bij de afzonderlijke beschrijvingen kun je wel iets opmaken over het type klooster. Wat verder voor jouw overweging kan uitmaken is dat je bij een zogenaamd bidklooster (contemplatief klooster) vaker in aanraking komt met het christelijke geloofsleven dat bestaat uit vaste gebedsmomenten, vaste gewoonten voor zingen en bidden en vaste tafeltijden en eetwijze.

Overigens is een kloosterwandeling er niet op gericht om van jou een kloosterling te maken, maar de gids doet zijn best om je in contact te brengen met de gemeenschap ter plaatse. De ene reisgenoot kan zich erin vinden, de ander helemaal niet. En dat geldt ook voor een aantal andere randvoorwaarden, zoals de kenmerken van het landschap (vlak of heuvelachtig), de taal (Nederlands, Vlaams, Frans of Duits) en de gids, want bij de een voelt men zich zeer op zijn gemak en bij de andere man of vrouw gaat het stroef.

Wat bijzonder is en blijft is het feit dat wij welkom zijn bij talloze kloosters en elk klooster is een unieke gemeenschap met authentieke mannen en vrouwen. Maar ook de reisgenoten zijn bijzonder. In het begin zijn we meestal vreemden voor elkaar, en bij het afscheid is er meestal een gevoel van grote verbondenheid.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons aanbod per mail.

Programma 2019

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen