Gastendag 2019

Wil jij (opnieuw) kennismaken met De Wandelmaat? Heb jij zin om een ontspannen dag te ervaren waarin je gidsen en reisgenoten kunt ontmoeten? Een dag waarin je je kunt verwonderen over de schoonheid van domstad Utrecht? 

Op woensdag 10 april kun jij met ons een dag op stap. 

Wat kun je verwachten?

 • kennismaking met elkaar en met gidsen van de wandelmaat
 • Rondleiding door de Domkerk
 • Lunch
 • Uniek bezoek aan het Paushuis
 • Kijkje in een schuilkerk
 • Afsluiting bij stairway to heaven.

Kosten voor deelname bedragen €25 euro p.p. Aanmelden  of bel 06-40707287.

Tot ziens in Utrecht

gastendag

Zegt het voort

De Wandelmaat heeft een prachtige folder in vierkleurendruk die je kunt downloaden en die we in veelvouden van vijf kunnen toesturen om verder te verspreiden.

Lees verder

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

Pelgrimeren in Limburg en België

Klooster en plaats: Van Wittem (zuid Limburg) naar Banneux (B)
Datum: vrijdag 17  - maandag 20 april 2020
Type: Pelgrimsreizen
Prijs: € 425 (donateurs € 395)
Afstanden: 20 – 25 kilometer per dag.   

 

INFORMATIE

Regio: Limburgs heuvelland
Landschap: heuvelachtig
Aanvang: 15.00 uur bij het klooster in Wittem.
Terugreis: maandagmiddag na terugreis nar Wittem.
Wandeldagen: dag 2 en 3
Afstanden: 20 – 25 km per dag
Gids: Ben Noorloos
Code: 200404

 

PROGRAMMA

Een 4-daagse pelgrimsreis voor stevige doorstappers (zo’n 20-25 km per  2dagen) door dit van oudsher katholieke land. We starten in Wittem en lopen via de Abdij van Val-Dieu naar Banneux. Onderweg nemen we zelf onze eigen bagage mee, dus beperk je in wat je mee wil dragen. We overnachten in verschillende abdijen en nemen deel aan de ochtend- en avondvieringen. De kapellen en wegkruisen onderweg zijn mooie momenten om even met elkaar stil te staan. Deze wandelingen is geschikt voor mensen met een goede wandelconditie. Het doel van de wandeling is Banneux. Banneux is een plaatsje in de Belgische Ardennen. In de dagen tussen 15 januari en 2 maart 1933 verscheen hier de maagd Maria acht maal aan het elfjarige meisje Mariëtte Beco. Banneux groeide uit tot een drukbezocht bedevaartsoord. Het wordt jaarlijks door zo'n 700.000 pelgrims bezocht. Er bevindt zich een bron, die door Maria aan Mariette getoond zou zijn, waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Na een bezoek aan het heiligdom gaan we met de bus/trein weer  terug naar Wittem.

 

VERBLIJF

De eerste nacht verblijven we in het Klooster Wittem, Pleisterplaats voor de ziel. http://www.kloosterwittem.nl/ . Klooster Wittem is een actieve leef- en werkgemeenschap in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige plek voor pastoraat en christelijke inspiratie en het biedt mensen in een breed spectrum van religieuze en culturele activiteiten gelegenheid om in contact te komen met de christelijke traditie. De twee nacht verblijven we in de abdij van Val-Dieu http://www.abbaye-du-val-dieu.be/nl/ is een haven van vrede in het hart van het land van Herve, binnen het Bisdom Luik, in het oosten van België. De abdij is een Cisterciënzer klooster van de Orde van Citeaux. Rijk aan een lange geschiedenis, kent ze nu een nieuwe opleving. De Christelijke gemeenschap van Val-Dieu garandeert de toekomst van het klooster. De derde nacht verblijven we in Le Val de Chaityfontaine, dichtbij de Bron. Een groot gebouw in het hart van een groene vallei. Slechts 200 meter verwijderd van het Heiligdom van de Maagd der Armen. 

Meer weten over het heiligdom van Banneux

 

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1: Op vrijdag 17 april 2018 wordt u vanaf 15.00 verwacht bij het klooster van Wittem. Wittem is vanuit Heerlen en Maastricht goed bereikbaar met de bus. Na de aankomst in Wittem is er een korte kennismakingswandeling en overdenking. We eten en overnachten in dit klooster.

Dag 2: In de ochtend is er een viering in de kapel en gaan we na het ontbijt op pad. Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen in. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen.  We lopen zo’n 22 km naar de abdij van Val-Dieu, waar we overnachten. Tevens is er weer een moment van bezinning en reflectie, ook delen we tijdens het samen zijn de ervaringen van de dag.

Dag 3: De derde dag lopen we 25km naar Banneux. Onderweg door het mooie gebied van de Voerstreek en de Ardennen. Onze pelgrimstocht sluiten wij die dag af bij de Bron in Banneux. We logeren Le Val de Chaityfontaine, dichtbij de Bron.

Dag 4: De vierde  dag is er een rondleiding en kennismaking met het bedevaartsoord Banneux. Daarna onze terugreis naar Wittem met openbaar vervoer. Na aankomst in Wittem sluiten wij af met een heenzending naar thuis.

 

OVERIG

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • huur van bedlinnen en handdoek
 • alle maaltijden, kop soep op zondag,
 • rondleiding,
 • administratieve kosten en dienstverlening door permanent aanwezige gids.

 

Ook inbegrepen:

 • overnachtingen,
 • ontbijt,
 • lunch(pakket),
 • diner en vervoer terug naar Wittem

 

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis naar Wittem
 • Persoonlijke consumpties onderweg.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen