Spirituele driehoek in Brabant

Spirituele driehoek in Brabant

 • Datum 28-06-2024 tot 01-07-2024
 • Bestemming Vessem - Mol - Bergeijk
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 9
 • Afstanden 18-21 km
 • Prijs € 485,00
 • Gids

  Ben Noorloos

Inclusief

Deze reis is inclusief: overnachtingen, maaltijden, bagagevervoer, begeleiding door een ervaren wandelgids.

Nu boeken
Waar gaan we naartoe?

Brabant en met name de Kempen is een streek waar in het verleden vele kloosters waren. Dit geeft deze regio een bijzondere spiritueel gebied. Vessem is de startplaats van onze pelgrimstocht. De dagen ernaar gaan we in een denkbeeldige driehoek lopen. Van Vessem naar Postel, net over de grens. 

Wat gaan we doen?

De deelnemers worden op vrijdagmiddag om 14.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

Dag 1 In Vessem maken we dinsdagavond kennis de historie van de pelgrimshoeve een bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostela.

Dag 2 gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

Dag 3 wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in lokaal pension. Een bijzondere – oecumenische – leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. Daar maken dan de vesper dienst in de avond mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting.

Dag 4 Na het ontbijt en de ochtendviering, vertrekken wij door de Brabantse Kempen naar Vessem. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van 16.00h beginnen aan de thuisreis.

Bij wie zijn we te gast?
 1. Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem
 2. Abdij Postel in Mol, België.
 3. Hotelletje in Bergeijk.
Goed om te weten

Deze pelgrims wandelreis van vier dagen (drie wandeldagen) gaan door velden en wegen met bossen/heide en landbouwgebieden. De route is door een vlak gebied, afwisselend verhard en onverhard. We slapen in de pelgrimsherberg, (oude Brabantse boerderij) op 1- of 2-persoonskamertjes met sanitair op de gang. In Postel in het gastenkwartier, met pas gerenoveerde kamers, ook voor 1 of 2 personen. Sanitair eveneens op de gang. In Bergijk slapen we in het locale pension, met ruime kamers van 1- tot 4-persoons, met eigen sanitair.

Niet inbegrepen
 • Je eigen reiskosten van en naar Vessem
 • Je eventuele extra consumpties
Terug naar homepage