De Wandelmaat bestaat 25 jaar - Vier het jubileum mee

31-05-2022 De Wandelmaat bestaat 25 jaar - Vier het jubileum mee

De Wandelmaat bestaat 25 jaar. Vier het mee! Op 2 juli in Utrecht met benedictijn en Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier. En 24 september met een wandeling in Limburg. Welkom!

Vorig jaar bestond Stichting Pelgrimsgemeenschap de Wandelmaat 25 jaar, maar door de coronapandemie gingen de feestelijkheden niet door. Een jaartje uitstel dus en daarmee is 2022 het jubileumjaar van De Wandelmaat geworden. Een eerste activiteit vond dit voorjaar al plaats op de plek waar het ooit begon: in de Nederlands Hervormde kapel in het Friese Fochteloo. Pelgrim Henricus, oprichter van de Wandelmaat, huurde die kapel ooit en maakt het een aantal jaren tot het centrum van De Wandelmaat. Het werd een gezellige dag in gesprek met Pelgrim Henricus en aan de wandel op het Fochteloerveld

Voor de komende maanden staan nog twee jubileumactiviteiten op de kalender:

Landelijke Wandelmaat Jubileumdag in Utrecht
Op zaterdag 2 juli vindt in de Lutherse kerk in Utrecht de landelijke jubileumdag van De Wandelmaat plaats. De kerk ligt vlakbij het Centraal Station in Utrecht. We luisteren naar broeder Thomas Quartier. Hij is benedictijns monnik, hoogleraar liturgie en dit jaar Theoloog des Vaderlands. Een druk bezet man, maar op deze dag komt hij ons vertellen over de pelgrimage. Met muzikale omlijsting door ons fluitkwintet. We kunnen ongeveer 80 mensen ontvangen. We beginnen om 10 uur tot ongeveer 16 uur na een boeiende standswandeling op de middag. Van harte welkom in Utrecht op onze Wandelmaat jubileumdag.

Wandeling door Limburgse Heuvelland
In het najaar bent u op zaterdag  24 september welkom in de monumentale kloosterbibliotheek van pelgrimsoord Klooster Wittem, op zich al een belevenis. We luisteren naar pater Henk Erinkveld over het pelgrimsleven en over het klooster in Wittem. Na de lunch of met een broodje onderweg gaan we dan aan de wandel in dit prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland.  Welkom. 

Toegang tot beide dagen is natuurlijk gratis, we vieren ons jubileum. Na aanmelding ontvangt u een mail met de nodige gegevens over de dag. U kunt zich voor beide dagen alvast aanmelden  via info@dewandelmaat.nl

Terug naar overzicht