Meerdaagse klooster-wandelreizen in 2024

31-10-2023 Meerdaagse klooster-wandelreizen in 2024

Om te pelgrimeren hoef je niet ver van huis te gaan. Je kunt in Nederland, België en Duitsland  steeds laagdrempeliger en op allerlei manieren een pelgrimstocht maken. Op deze website kun je je bijvoorbeeld inschrijven voor een meerdaagse klooster-pelgrims-wandelreis.

Samen wandelen in de natuur, kennismaken met het kloosterleven, ruimte voor de stilte én voor ontmoeting, kleine groepen, betrokken gidsen, gesprek met een kloosterling en eenvoudige accommodatie: dat is al meer dan 25 jaar kenmerkend voor De Wandelmaat.  

Tijdens een kloosterwandeling ben je gedurende twee tot zeven dagen te gast in het klooster. Het dagritme van de broeders of zusters wordt gevolgd met ‘getijden’ in de kapel en de maaltijden.  Daarnaast wordt gewandeld met een gids. De individuele deelnemers trekken met elkaar op in kleine groepjes van drie tot twaalf reisgenoten onder leiding van een ervaren gids.

Hou je van de sfeer van een klooster en wandel je graag? Overweeg dan eens een kloosterwandeling of pelgrimsreis van De Wandelmaat. Bij De Wandelmaat vind je klooster- en pelgrimsachtige wandelingen waarbij ‘ontmoeten, stilte, onthaasten en verwondering’ centraal staan. Het is dus meer dan wandelen alleen.

Iedereen is welkom, de meeste deelnemers komen alleen. Belangrijk is dat je open staat  en respect hebt voor de kloosterlingen en reisgenoten. De Wandelmaat organiseert jaarlijks  circa 25 wandelingen vanuit kloosters in Nederland en België.

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de nieuw geplande wandelreizen voor 2024.

  • Ga jij mee naar Terschelling?
  • Wil jij kennismaken met de prachtige achterhoek en het hier 'verscholen' klooster?
  • Of reis je mee naar de Ardennen om daar te kunnen genieten van de Byzantijnse zang?
  • Of wordt het toch Megen, Weert, Nijekleaster, Pey, Egmond, Oosterhout of een van de vele andere (klooster)plaatsen?

Bekijk alle meerdaagse mogelijkheden voor 2024. De eerste reizen beginnen al aardig vol te lopen. Je hebt nu nog alle keus. Bellen kan ook: 0180 615524

Terug naar homepage