De spirituele driehoek (de grens over) Geannuleerd

De spirituele driehoek (de grens over)

  • Datum 24-06-2022 tot 27-06-2022
  • Bestemming Vessem, Bergeijk, Mol (B)
  • Duur 4-daags
  • Groepsgrootte 9
  • Afstanden 22 km
  • Prijs € 425,00
  • Prijs donateurs € 395,00
  • Gids

    Ben Noorloos

Inclusief

Drie overnachtingen, bagagevervoer, logies en alle maaltijden (lunch in overleg), kop soep op maandag, gesprek met een gastenbroeder of zuster en begeleiding door een ervaren gids.

Waar gaan we naartoe?

Het betreft een afwisselende pelgrimswandeling door de Brabantse Kempen, waarbij wij overnachten in:

  1. Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem;
  2. Oecumenische gemeenschap De Hooge Berkt in Bergeijk;
  3. Abdij Postel in Mol (België).

De ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van lange  en ontspannen wandelingen houden. Een goede basisconditie is gewenst.  

Wat gaan we doen?

Op de wandeldagen lopen wij alleen met een dag rugzak. De overige bagage wordt vervoerd. In  de reisbrief, die je 14 dagen van te voren ontvangt, lees je een advies voor een paklijst.

In Vessem maken wij kennis met de historie van de Pelgrimshoeve. Deze plek is een bron van inspiratie en bezieling om op weg te gaan naar Santiago de Compostella. De tweede dag steken wij de grens naar België  over op weg naar de Norbertijnen van de Abdij van Postel in Mol. Een prachtige wandeling die eindigt bij de oude romaanse kerk van de abdij. Er is gelegenheid om kennis te maken met de gastenpater. En wij kunnen proeven van het heerlijke bier van Postel.

De volgende dag wandelen wij naar Bergeijk en wij overnachten dan of in De Hooge Berkt of in een lokaal pension.   De leefgemeenschap De Hooge Berkt heeft een oecumenische grondslag.  Wij maken daar de vespers mee. En bij de koffie is er ruimte voor kennismaking.

Na het ontbijt en de ochtendviering wandelen wij verder door de Brabantse Kempen richting Vessem. Hier krijgen wij nog een kop soep en dan is het tijd om af te ronden en weer naar huis te gaan.

Bij wie zijn we te gast?
  1. Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem;
  2. Oecumenische gemeenschap De Hooge Berkt in Bergeijk;
  3. Abdij Postel in Mol (België).

De kamers zijn over het algemeen eenvoudig. Veelal met douche en toilet op de gang. Soms zul je een kamer moeten delen.

Goed om te weten

Wij beginnen om 14.00 uur bij de Pelgrimshoeve Kafarnaum in Vessem. Er zijn parkeerplaatsen achter de kerk. Vessem is vanuit Eindhoven goed bereikbaar met de buurtbus. De laatste dag sluiten wij af om 16.00 uur.

Niet inbegrepen

Vervoer eigen woning – Pelgrimshoeve te Vessem

Terug naar homepage