Bij de franciscanessen in Denekamp

Bij de franciscanessen in Denekamp

 • Datum 01-04-2023 tot 02-04-2023
 • Bestemming Denekamp
 • Duur 2-daags
 • Groepsgrootte 11
 • Afstanden 12 - 18 km
 • Prijs € 190,00
 • Prijs donateurs € 175,00
 • Gids

  Toon Brummelhuis

Inclusief

Deze reis is inclusief een overnachting, maaltijden, begeleiding door een ervaren gids, een gesprek met zuster Christella en deelname aan liturgische vieringen in het klooster.

Nu boeken
Waar gaan we naartoe?

Dit weekend ga je naar Denekamp, gelegen in het rustieke Twente. Gastvrij worden wij in het klooster ontvangen door de zusters franciscanessen. De stad Oldenzaal wordt doorkruist, prachtige natuurgebieden eveneens, waarvan de Tankenberg met het hoogste punt van Overijssel deel uitmaakt, alsmede het landgoed Singraven bij Denekamp.

Wat gaan we doen?

We lopen tijdens deze kort en krachtige kloosterreis beide dagen in een ontspannen tempo, waarvan ook delen in stilte worden afgelegd. Je zult je tijdens de wandelingen verwonderen over de stad Oldenzaal met zijn rijke historie en over de bosrijke buitengebieden waar ooit textielbaronnen het voor het zeggen hadden. 

In het klooster is er ruimte voor ontspanning en onthaasten. Dit is de plek waar je stilte kunt ervaren. En ook is dit de plek voor het ontmoeten. Je maakt kennis met zuster Christella, je hebt de gelegenheid deel te nemen aan de gebedsvieringen. Er is ruimte en tijd om met elkaar te eten, te ontspannen en om je terug te trekken op je kamer. Een mooie reis om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met de Wandelmaat en/of met het leven in een klooster.

Bij wie zijn we te gast?

We zijn we te gast in het bij de zusters van Denekamp, al sinds 1875 het do­mein van de zusters franciscanessen. Oecu­me­­ni­sche gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel. We verblijven in het Franciscus­huis van het klooster. (1-2-persoonskamers, met douche en toilet op de kamer). Het Franciscushuis is in 2020 ingrijpend verbouwd en bij de eisen van de tijd gebracht.

Goed om te weten

Dit weekend ontmoeten wij elkaar bij het station van Oldenzaal. Bij het station is een grote parkeerplaats waar je gratis mag parkeren. Je loopt tijdens deze dagen met je eigen bagage. Aanvullende en wat meer achtergrondinformatie staan in de reisbrief, die voorafgaand aan de reis wordt toegestuurd (per e-mail). Tijdens deze reis maken wij 1x gebruik van het OV. Hiervoor is het belangrijk je OV-chipkaart mee te nemen.

Deze reis start op zaterdag om 10.00 uur. Op zondag nemen wij tussen 16.00 en 17.00 uur weer afscheid van elkaar.

Niet inbegrepen
 • Vervoer eigen woning – station Oldenzaal
 • Eenmaal gebruik van het OV met de bus (om terug te reizen op zondagmiddag, vanaf Beuningen naar centrum Oldenzaal of Station Oldenzaal)
Terug naar overzicht