Een ander stadsklooster in Den Haag
Vol

Een ander stadsklooster in Den Haag

 • Datum 04-11-2023 tot 05-11-2023
 • Bestemming Den Haag
 • Duur 2-daags
 • Groepsgrootte 12
 • Afstanden 3-10 km
 • Prijs € 190,00
 • Prijs donateurs € 175,00
 • Gids

  Kerensa Weemstra en Albert Weemstra

Inclusief

Deze reis is inclusief een overnachting, maaltijden, begeleiding door een ervaren gids, mooie wandelingen en deelname aan liturgische vieringen in het klooster.

Waar gaan we naartoe?

We gaan naar het klooster van de Haagse Broeders, ook wel de broeders van Sint-Jan genoemd. In 2022 waren we hier voor het eerst, nog wat afwachtend en we maakten nog geen boeking voor 2023. Maar na dit eerste weekeinde hebben we dat direct gedaan. De Haagsche Broeder past helemaal bij de Wandelmaat.

De Haagsche broeder is een kleine maar bijzondere kloostergemeenschap en vooral door gastenbroeder Bernhard Maria voelden we ons helemaal thuis, samen met klooster Toby, die vast deel is van de kloostergemeenschap.

Het klooster is gevestigd, bijna, in de tuin van paleis Noordeinde en is zoals een klooster mag zijn, sober en gastvrij. Het Willibrordushuis(het gastenverblijf)  is een uniek stukje Den Haag: een klooster, midden in het oude stadscentrum, waar broeders een leven leiden van gebed en broederlijkheid.

Wat gaan we doen?

Stadswandeling, parkwandeling, duinwandeling, het kan hier allemaal. Zaterdag een 'Haagsche' stadswandeling, een labyrint, een eeuwige vlam, dé pelgrimskerk van Den Haag, een synagoge die nu moskee is in Chinatown en de spirituele tuin van het vroegere stadsklooster bij broeder Frans. Een mooie wandeling. Zondagmorgen om zeven uur een rondje binnenstad Den Haag. Dat is ook een mooie ervaring. Met de tram weer naar het klooster. De dagwandeling gaat door park, duin, strand en een uitje naar Lourdes. Samen 6 en 3 en 10 kilometer, goed te doen.

Bij wie zijn we te gast?

We zijn te gast bij de broeders van Sint-Jan in Den Haag. Ze zijn herkenbaar aan hun grijze habijt en in de Haagse binnenstad kun je ze gemakkelijk tegen het lijf lopen.  

We slapen in een vroegere kloostercel met gedeelde toiletten en douches. In de refter. Naast ons zijn er misschien ook ander kloostergasten, maar we zijn daarbinnen een eigen groep als Wandelmaat. Er is hier ruimte genoeg. Ook is er een zitgedeelte met een automaat voor koffie en thee. In de Willibrorduskapel kunnen we meevieren met de broeders van Sint-Jan.

Goed om te weten

We ontvangen u graag op zaterdag 4 november om 11 uur in het klooster.

In de reisbrief krijgt u alle informatie. Kom met het openbaar vervoer, want parkeren is hier een gedoe. Op zondag 5 november nemen wij rond 15.00 uur weer afscheid van elkaar na een bijzonder en inspirerend Haags kloosterweekend.

Niet inbegrepen
 • Vervoer naar het klooster
 • Bestedingen in de kloosterwinkel
Meer informatie?
Download PDF
Terug naar overzicht