Chevetogne: orthodox en katholiek onder één dak
Vol

Chevetogne: orthodox en katholiek onder één dak

  • Datum 24-07-2024 tot 28-07-2024
  • Bestemming Chevetogne (België)
  • Duur 5-daags
  • Groepsgrootte 10
  • Afstanden 5 – 13 km
  • Prijs € 580,00
  • Gids

    Desirée Hofman en Corrie Bark

Inclusief

Deze reis is inclusief reiskosten vanaf station Rotterdam naar Ciney v.v., overnachting, maaltijden, routebeschrijving, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan enkele liturgische vieringen in de abdij.

Waar gaan we naartoe?

We wandelen vijf dagen door het heuvelachtige deel van Wallonië in de provincie Namen. Hoofdbestemming van onze route is de beroemde benedictijner abdij van Chevetogne, waar zowel de Byzantijnse als rooms-katholieke liturgie wordt gevolgd.

Wat gaan we doen?

We gaan wandelen en genieten van de prachtige liturgische gezangen van de monniken!

Dag 1 Op woensdag verzamelen we op station Rotterdam Centraal om gezamenlijk per trein te vertrekken naar Ciney. Taxi's halen onze bagage op, we reizen zelf een stukje mee en wandelen dan de laatste 5 kilometer naar het klooster. Hier komen we op tijd aan om de vespers bij te wonen. Na de vespers volgt het souper. Met de completen besluiten we deze dag.

Dag 2 Op donderdag krijgen we een rondleiding in het Byzantijnse kerkgebouw en wandelen we een dagdeel (8 km.). Tussen deze onderdelen van het programma is er de mogelijkheid om de diensten bij te wonen. We eten in het klooster.

Dag 3 Op vrijdag hebben we een ontmoeting met een van de broeders en wandelen we een dagdeel (8 km.). Tussen deze onderdelen van het programma is er de mogelijkheid om diensten bij te wonen. We eten in het klooster.

Dag 4 Op zaterdag wandelen we (13 km.) door zeer afwisselend landschap en langs bijzondere plekken naar het mooie middeleeuwse dorpje Celles. We gebruiken met elkaar op het overdekt terras van een plaatselijk restaurant een warme lunch en taxi's brengen ons weer terug naar het klooster. Zaterdagavond vindt na het souper de Vigilie plaats.

Dag 5 Na de ochtendwandeling maken we op zondag bij het ontbijt ons lunchpakket klaar. Na de Slavische liturgie (inclusief het indrukwekkende geluid van het door de monniken bespeelde carillon) in de Byzantijnse kerk worden we door taxi's naar Ciney gebracht. Met de trein reizen we dan weer via Brussel naar Rotterdam Centraal.

Bij wie zijn we te gast?

We zijn te gast bij benedictijner monniken. We verblijven in het gastenverblijf van het klooster, Huize Bethanië. Op uw kamer heeft u de beschikking over een wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang aanwezig. Het ontbijt gebruiken we in Huize Bethanië, de overige maaltijden gebruiken we (in stilte) in het klooster.

Goed om te weten

Toeslag 1-persoonskamer €60

Meer informatie?
Download PDF
Terug naar overzicht