Oecumenische gastvrijheid in Weert
Vol

Oecumenische gastvrijheid in Weert

 • Datum 25-05-2024 tot 26-05-2024
 • Bestemming Weert
 • Duur 2-daags
 • Groepsgrootte 7
 • Afstanden 12-13 km
 • Prijs € 205,00
 • Gids

  Janny Michilsen

Inclusief

Deze reis is inclusief een overnachting, maaltijden, 2x lunchpakket, begeleiding door een ervaren gids, een gesprek met moeder-overste en deelname aan liturgische vieringen in het klooster.

Waar gaan we naartoe?

Dit weekend ga je naar Weert, ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd. Gastvrij worden wij in het centrum van de stad ontvangen door de zusters birgittinessen. Je wordt hier op de grens van Limburg en Noord-Brabant omringd door de stilte, door de stad en door prachtige natuurgebieden.

Wat gaan we doen?

We lopen tijdens deze korte en krachtige kloosterreis elke dag in een ontspannen tempo door de mooie omgeving van Weert. Je zult je tijdens de wandelingen verwonderen over de stad en over de bosrijke buitengebieden.

In het klooster is er ruimte voor ontspanning en onthaasten. Dit is de plek waar je stilte kunt ervaren. En ook is dit de plek voor het ontmoeten. Je maakt kennis met Moeder-overste, je hebt de gelegenheid deel te nemen aan de gebedsvieringen. We wandelen elke dag door prachtige natuurgebieden. En er is ruimte en tijd om met elkaar te eten, te ontspannen in de mooie en bijzondere kloostertuin of om je terug te trekken op je kamer.

Een mooie reis om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met de Wandelmaat en/of met het leven in een klooster.

 

Bij wie zijn we te gast?

We zijn we te gast in abdij Maria Hart in Weert, al sinds 1843 het do­mein van de zus­ters birgittines­sen. Naar het voorbeeld van hun stich­te­­ressen bidden zij voor de kerk en de eenheid van de chris­tenen. Oecu­me­­ni­sche gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel.

We overnach­ten in het gasten­huis van de abdij. (Er zijn mooie 1-2 persoonskamers met eigen douche en toilet op de kamer) De  zusters scheppen er een eer in om heerlijk te koken met verse producten uit eigen kloostertuin.

Goed om te weten

Dit weekend ontmoeten wij elkaar bij het station van Weert. In de reisbrief krijg je informatie over parkeermogelijkheden. Tips voor wat je meeneemt krijg je voorafgaand aan de reis. Tijdens deze reis maken wij 2x gebruik van het OV. Hiervoor is het belangrijk je OV-chipkaart mee te nemen.

Deze reis start op zaterdag om 10.15 uur. Op zondag nemen wij rond 16.00 uur, weer afscheid van elkaar.

Niet inbegrepen
 • Vervoer eigen woning – station Weert (vice versa)
 • Twee maal gebruik van het OV (om van en naar een wandelgebied te reizen)

 

Terug naar overzicht