Eeuwenoude en moderne spiritualiteit in de Heilige Driehoek
Vol

Eeuwenoude en moderne spiritualiteit in de Heilige Driehoek

 • Datum 17-05-2024 tot 20-05-2024
 • Bestemming Oosterhout
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 9
 • Afstanden 4-10 km
 • Prijs € 310,00
 • Gids

  Jacinta de Graauw

Inclusief

Drie overnachtingen in éénpersoonskamers met douche en toilet, handdoeken en beddengoed, maaltijden, rondleidingen, begeleiding door gids, en deelname aan enkele gebedsdiensten en vieringen in het klooster.

Waar gaan we naartoe?

We gaan naar het Brabantse Oosterhout waar spiritualiteit, natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Op naar de Heilige Driehoek, een beschermd dorpsgezicht met drie abdijen. Ronddwalen in de boswachterij aan de zuid-oostkant van Oosterhout staat ook op het programma. Oosterhout staat ook bekend om zijn vijf slotjes (kasteeltjes), waarvan één 'de blauwe Camer' heet. Dit maakt onderdeel uit van het klooster Sint-Catharinadal, waar we gastvrij zullen worden ontvangen door de de zusters norbertinessen. 

Wat gaan we doen?

Afstand nemen, een adempauze, een stukje van het kloosterleven ontdekken, genieten met anderen van de stilte en van het wandelen.... Tijdens deze 4-daagse tocht door een gevarieerd Brabants landschap worden al onze zintuigen en onze nieuwsgierigheid geprikkeld. We lopen elke dag zo’n 4 tot 10 kilometer in een rustig tempo, waarvan een gedeelte in stilte. We nemen deel aan een aantal gebedsdiensten in het klooster, met name de Pinksterviering op zondag.

Bij dit klooster liggen een prachtige wijngaard, een kruiden-en moestuin en een abdijwinkel op ons te wachten. We wandelen langs de drie kloosters die samen de 'Heilige Driehoek' vormen: Sint-Catharinadal, de Onze-Lieve-Vrouwe abdij en de Sint-Paulusabdij. We struinen ook rond in het afwisselende gebied van de boswachterij, waar we een aantal verassende kunstobjecten zullen ontdekken. 

Bij wie zijn we te gast?

We worden ontvangen door de gastvrije zusters norbertinessen van het Catharinadal in Oosterhout. De zusters worden aangetrokken door de spiritualiteit van Sint-Augustinus. Hun leven wordt gekenmerkt door dienstbaarheid, bidden, werken, delen en beminnen en eerbied voor het verleden.

Zij vierden in 2021 het 750 jarig-bestaan van hun orde. Catharinadal heeft de status van rijksmonument. Na een ingrijpende renovatie zo’n 50 jaar geleden heeft het kloostercomplex met al zijn verschillende gebouwen een uniforme laatmiddeleeuwse uitstraling, een werkelijk mooie plek om te verblijven. We slapen in het in 2017 gerenoveerde gastenverblijf in netjes  verzorgde individuele kamers met eigen douche en  toilet. WiFi  is op de kamers beschikbaar.  We hebben een eigen verblijfsruimte  tot onze beschikking. Er mag gesproken worden door de gasten in dit klooster, maar vanzelfsprekend respecteren wij de sfeer van stilte en eerbied. 

Goed om te weten

Niet alle wandelingen starten vanuit het klooster. Soms gaan we samen met enkele van onze auto’s naar het beginpunt van de wandelingen 3 á 4 kilometer verder (met goede parkeerplaats).  Voor aanvang van de reis krijg je van ons nog een reisbrief met gedetailleerde informatie.

Tijdens de wandelingen wordt een gemiddeld wandeltempo van 4-5 km per uur gelopen, deels over onverharde paden. Onderweg zijn geen inkortingsmogelijkheden We gaan er dus vanuit dat jij de wandelingen in zijn geheel mee kunt lopen’

Niet inbegrepen
 • Vervoer privé-adres naar klooster en vice versa .
 • Consumpties onderweg en aankopen in abdijwinkel
Meer informatie?
Download PDF
Terug naar homepage