Aandacht voor adem en aarde bij franciscanen
Vol

Aandacht voor adem en aarde bij franciscanen

 • Datum 21-06-2024 tot 24-06-2024
 • Bestemming Huijbergen (NB)
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 10
 • Afstanden 2, 4, 8 of 15 km
 • Prijs € 400,00
 • Gids

  Hans Schulz

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, koffie/thee, bezoek museum en begeleiding door een ervaren gids.

Waar gaan we naartoe?

Huijbergen ligt op de Brabantse wal (net ten zuiden van Bergen op Zoom), een gebied met aaneengesloten bossen en zeer dicht bij de prachtige Kalmhoutseheide. Dit is bij uitstek een omgeving om te onthaasten en te verstillen.

De wandelwegen zijn grotendeels onverhard en lopen door afwisselende Nederlandse en Belgische natuurgebieden. Ook loop je langs vennetjes, over een grote heide en beklim je als je wilt de uitkijktorens.

Gastvrij word je tijdens deze reis ontvangen door bewoners van leefgemeenschap De Huijberg, een plek met aandacht voor aarde en adem. Ons gastenverblijf is onderdeel van het klooster van de broeders van Huijbergen. Hier heb je een eigen kamer met eigen toilet en een gedeelde douche op de etage.

Tijdens deze dagen maken wij kennis met deze plek en met haar bewoners. Je bent welkom om als je wilt  deel te nemen aan vieringen/meditaties die onderdeel uitmaken van het leven van de broeders en van de leefgemeenschap. De bijzondere kloostertuin is voor ons toegankelijk.

Wat gaan we doen?

Wij gaan vier dagen wandelen in de omgeving van de Huijberg. Dat betekent wandelen door de bossen en over de heidevelden. Omdat Huijbergen tegen de Belgisch-Nederlandse grens ligt, zullen we regelmatig onze voetstappen op 'buitenlandse' bodem zetten. We zullen tijdens de dagen ook een gesprek voeren met bewoners van de leefgemeenschap en een gesprek met één van de broeders. Je bent welkom om deel te nemen aan de vieringen en de meditaties. En met elkaar bezoeken wij de mooie kloostertuin en als je wilt de kloosterwinkel.

Bij wie zijn we te gast?

We zijn te gast in de leefgemeenschap De Huijberg die leeft vanuit inspiratie en verbondenheid met de natuur. De leefgemeenschap werkt nauw samen met het naastgelegen klooster van de broeders van Huijbergen. De broeders van Huijbergen is een congregatie, die de franciscaanse leefwijze en verbondenheid met de aarde wil voorleven.

Goed om te weten
 • Huijbergen is (alleen door de week) met openbaar vervoer bereikbaar. In de reisbrief krijg je hiervoor de benodigde informatie.
 • Deze reis start op vrijdag om 14.00 uur. Op maandagmiddag nemen wij na de middagmaaltijd, rond 14.00 uur, weer afscheid van elkaar.
Niet inbegrepen
 • Vervoer eigen woning – Huijbergen (vice-versa)
 • Eventuele consumpties onderweg en/of extra consumpties in de Huijberg
Terug naar homepage