Bergeijk: Goed toeven op de Hooge Berkt Geannuleerd

Bergeijk: Goed toeven op de Hooge Berkt

  • Datum 07-08-2020 tot 09-08-2020
  • Bestemming Bergeijk
  • Duur 3-daags
  • Afstanden 7 – 10 km
  • Prijs € 170,00
  • Prijs donateurs € 150,00
  • Gids

    Berti Parqui

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachting, maaltijden, routebeschrijving, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan enkele liturgische vieringen in de abdij

Waar gaan we naartoe?

Deze wandeling voert ons door het bosrijke en licht heuvelachtige landschap van de Brabantse Kempen. Gelegen aan de rand van dorp Bergeijk bevindt zich De Hooge Berkt, een oecumenische leefgemeenschap, waar de gids van deze wandeldagen deel van uitmaakt. Vaak lopen we in stilte. Weldadige dagen voor lichaam en geest. We ontmoeten elkaar op vrijdag in de loop van de ochtend, rond een uur of 11 aan in de Hooge Berkt en we blijven tot zondag in de namiddag. Wij zijn van harte welkom om het gemeenschapsleven mee te ervaren. Onze gids is lid van de Hooge Berkt. Het programma wordt ter plekke aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Je zou deze wandeldagen ook wel als een soort retraite kunnen beleven, omdat er tijdens de wandelingen (meestal) niet wordt gesproken. We lopen in stilte om de natuur op ons in te kunnen laten werken. Gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen is er op andere momenten genoeg. Op doordeweekse dagen is er ’s morgens om 8.30 uur en ’s avonds om 19.15 uur een korte viering, waar we als gasten meer dan welkom zijn. Op zondag is er een oecumenische viering waarin voorgangers uit verschillende kerkgenootschappen voorgaan.

Wat gaan we doen?

Dag 1 We ontmoeten elkaar rond 11 uur bij de Hooge Berkt. Na een eerste kennismaking, de meditatieve middagdienst en de lunch, wandelen we ‘s middag zo’n twee uur in een van de mooie natuurgebieden rond Bergeijk. Om 18.00 uur is het diner, met aansluitend een korte avonddienst in de kapel. ’s Avonds is er gelegenheid wat meer te horen over de Hooge Berkt en met enkele leden van de gemeenschap van gedachten te wisselen.
Dag 2 We maken - afhankelijk van de omstandigheden - een dagwandeling vanuit Bergeijk, of gaan we naar de domeinen van de Achelse Kluis, het trappistenklooster op de grens met België. We zijn op tijd terug voor het diner en de lichtdienst. ‘s Avonds is er tijd voor ontmoeting, ontspanning en een glaasje.
Dag 3 We maken – voor wie dat wil – een vroege ochtendwandeling voor het ontbijt. Er is gelegenheid om de oecumenische viering bij te wonen. Na het ontbijt het gezamenlijk koffiedrinken, maken we een laatste wandeling. We besluiten deze dagen met een kop soep en een terugblik. Om 15 .00 uur nemen we afscheid.

Bij wie zijn we te gast?

De Hooge Berkt is voor veel mensen een plek om op verhaal te komen. Dit is geen klooster, maar een oecumenische leefgemeenschap van een dertigtal mensen. In grote verscheidenheid proberen zij met hart en handen christelijke idealen te realiseren in het gewone leven met elkaar. De gemeenschap bestaat al lang. Ze is in de jaren zestig ontstaan uit het samengaan van religieuzen en leken die op zoek waren naar gelovig leven in hun dagelijkse bestaan. Bovendien wilden zij gastvrijheid bieden aan mensen die eveneens op zoek waren naar bezinning en verdieping. Het gemeenschappelijke leven speelt zich af rond een kapel, waar drie keer per dag een gebedsdienst is. Ook is er een gezamenlijke eetruimte. De woonhuizen liggen verspreid over het terrein. We logeren in huizen die verspreid staan over het terrein. Elke kamer is voorzien van douche en wc. We beschikken samen tevens over een eigen ontmoetingsruimte. We hebben volpension. Beddengoed is in de prijs inbegrepen.

Goed om te weten

Meer weten over de Hooge Berckt? Bezoek dan de website.

Meer informatie?
Download PDF
Terug naar overzicht