De natuur en het klooster in Velp

De natuur en het klooster in Velp

 • Datum 02-09-2021 tot 05-09-2021
 • Bestemming Velp
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 12
 • Afstanden 2-12 km
 • Prijs € 415,00
 • Prijs donateurs € 395,00
 • Gids

  Mari Verstegen

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden en begeleiding door een ervaren (natuur)gids.

Nu boeken
Waar gaan we naartoe?

Tijdens deze dagen verblijf je in het Emmausklooster in Velp. Enkele jaren geleden is het klooster door het radioprogramma Vroege Vogels uitgeroepen tot het stilste plekje van Nederland. En ook de grote, sfeervolle tuin is niet onopgemerkt gebleven. Deze is in 2019 uitgeroepen tot mooiste kloostertuin van Nederland. Op ongeveer een kilometer afstand ligt de Maas en daar begint ook Keent, een door een oude Maasarm omsloten natuurgebied van ruim 300 ha. Het is een weids en ruig landschap waar wij prachtige wandelingen gaan maken.

Wat gaan we doen?

Meer nog dan in het overige aanbod van De Wandelmaat staat in dit (lange) weekend de natuur en de beleving ervan centraal. Daarbij zullen drie thema’s steeds terugkomen: stilte, aandacht en een ontvankelijke houding.

We maken iedere dag een wandeling, de lengte daarvan is doorgaans wat korter dan bij de meeste andere Wandelmaatreizen en varieert van een paar kilometer tot maximaal 12 kilometer. Daar zitten ook twee avondwandelingen in de schemering bij en een vroege ochtendwandeling op de zondagmorgen.

Verder is stilte een belangrijk element in deze dagen. We wandelen in stilte, we eten in stilte en we zullen ook iedere dag één of twee keer mediteren in de tuin. Daarnaast is er ook ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Bij wie zijn we te gast?

We zijn te gast in het Emmausklooster, een klooster dat ruim 370 jaar lang bewoond is geweest door minderbroeders kapucijnen. Sinds 2016 wordt het klooster beheerd door stichting Avant Spirit, die in de geest van Franciscus van Assisi het gedachtegoed verder voortzet als centrum voor stilte en bewustwording. 

We overnachten in het gastenverblijf, dat bestaat uit twaalf éénpersoonskamers. De kamers beschikken over een wastafel op de kamer. Douches en toiletten zijn gedeelde faciliteiten. De maaltijden gebruiken we in de sfeervolle refter van het klooster. Tot op zekere hoogte kan rekening worden gehouden met dieetwensen. Tijdens de maaltijden wordt er niet gesproken.

Goed om te weten

Bij het klooster is voldoende parkeerplek aanwezig. Het klooster is per OV redelijk bereikbaar. Een bushalte ligt op ongeveer 1 km lopen van het klooster. Deze reis start op de eerste dag om 16.15 uur. Op de laatste dag nemen wij rond 13.15 uur weer afscheid van elkaar.

Gebedstijden vormen geen onderdeel van het programma. Wel is er in het programma dagelijks ruimte voor twee (begeleide) meditaties.

Niet inbegrepen
 • Vervoer van en naar Emmausklooster Velp
Terug naar homepage