Herfst in de heuvels rond Sittard
Vol

Herfst in de heuvels rond Sittard

 • Datum 07-10-2021 tot 10-10-2021
 • Bestemming Sittard
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 8
 • Afstanden 7-10 km
 • Prijs € 310,00
 • Prijs donateurs € 290,00
 • Gids

  Gerda Stougie

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding door een ervaren gids, bezoek aan het kloostermuseum, bezoek aan de zusters dominicanessen, een stadswandeling en deelname aan liturgische vieringen in het klooster.

Waar gaan we naartoe?

Tijdens ons verblijf in het gastenverblijf van Regina Carmeli in Sittard zul je verrast worden door de bijzondere ligging van het klooster. Aan de ene kant ligt het klooster direct aan de rand van de binnenstad met zijn rijke, religieuze verleden, aan de andere kant ervaar je de rust en stilte in het klooster en de mooie kloostertuin. Bovendien grenst het klooster direct aan het prachtige, glooiende natuurgebied ‘de Kollenberg’.

Naast wandelingen door dit heuvellandschap, staat er ook een stadswandeling door het historische centrum van Sittard, de geboortestad van Toon Hermans, op het programma en bezoeken we het klooster van de Dominicanessen in de Sittardse wijk Overhoven.

Het afwisselende programma en de gastvrijheid van de zusters maken deze plek al jaren tot een geliefde bestemming binnen het Wandelmaatprogramma.

Kies je liever voor een weekend? In maart staat er ook een driedaagse in Sittard op het programma.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze Wandelmaatreis stemmen we de wandelingen af op het kloosterritme, zodat je tijdens het kloosterleven van dichtbij kunt ervaren en meebeleven. Je loopt tijdens de wandelingen door een heuvelachtig gebied. Bossen en akkers wisselen elkaar af. Kapelletjes, wegkruizen, kerken en herinneringen aan Toon Hermans geven richting en inspiratie. Tegelijkertijd is de Limburgse humor hier nooit ver weg.

Naast de wandelingen en vieringen maken ook een gesprek met de gastenzuster, een bezoek aan het huismuseum en een ontmoeting met één van de jonge Dominicanessen onderdeel uit van het programma.

Tijdens deze vierdaagse reis is er bovendien voldoende tijd om jezelf even terug te kunnen trekken in je kamer of rond te kijken in de kloostertuin of in het centrum van Sittard.  En natuurlijk is er ruimte om ter afsluiting van de dag informeel met elkaar te kunnen samenzijn.

Bij wie zijn we te gast?

Bij deze reis zijn we te gast in het klooster van de Congregatie van de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, in Sittard beter bekend als de ‘zusters van de Kollenberg’. Deze Karmelietessen hebben een bijzondere positie binnen de Karmelorde, omdat zij niet uitsluitend contemplatief, maar ook actief naar buiten gericht zijn. Wij hebben ons verblijf in Regina Carmeli, het vroegere kindertehuis dat bij het klooster hoort. Nu biedt Regina Carmeli een bezinningsplek voor iedereen die zoekende is in het geloof.

Voor iedereen is er een eenpersoons- (of desgewenst een tweepersoons-) kamer beschikbaar, ieder met eigen douche en toilet. Je krijgt een lakenpakket en handdoeken.

We beschikken over een eigen ruimte,  waar we koffie en thee kunnen drinken en ’s avonds informeel kunnen bijpraten. Naast de grote kapel is er een huiskapel, een kleine bibliotheek en een klein winkeltje waar je boeken en kaarten kunt kopen.

Goed om te weten
 • Het klooster ligt op ca. 20 minuten loopafstand van het station, maar is vanaf station Sittard ook eenvoudig te bereiken met een bus, die vlak voor het klooster stopt.
 • Bij het klooster is voldoende (gratis) parkeerruimte.
 • Deze reis start op donderdag om 11.00 uur. Op zondagmiddag nemen wij rond 15.15 uur weer afscheid van elkaar.
Niet inbegrepen

Vervoer naar en van het klooster. Extra consumpties onderweg en in het klooster. Aankopen in het kloosterwinkeltje. Eventueel OV-vervoer tijdens wandelingen.

Terug naar homepage