Herfstkleuren, herten en Haarlemse hofjes in Vogelenzang
Vol

Herfstkleuren, herten en Haarlemse hofjes in Vogelenzang

 • Datum 14-10-2024 tot 17-10-2024
 • Bestemming Vogelenzang
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 7
 • Afstanden 5-12 km
 • Prijs € 350,00
 • Gids

  Gerda Stougie

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding door een ervaren gids, een stadswandeling en deelname aan liturgische vieringen in het klooster en de Haarlemse Koepelkathedraal.

Waar gaan we naartoe?

Tijdens deze Wandelmaatreis zijn we te gast in Casa Carmeli, het klooster van de karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus in Vogelenzang. Het klooster ligt op loopafstand van de bosrijke landgoederen Leyduin en Vogelenzang én vlakbij de ingang van het bos- en duingebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. De kans dat we damherten zullen zien, is groot en als we geluk hebben is tijdens ons verblijf net de bronsttijd van deze herten. Ook ligt Vogelenzang niet ver van de stad Haarlem. Als je liefhebber bent van natuur én cultuur, dan is dit een prachtige bestemming!

Wat gaan we doen?

Allereerst gaan we natuurlijk mooie wandelingen maken door de diverse landgoederen én door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook staat er een stiltewandeling over een kerkpad op het programma. Daarnaast maken we een stadswandeling door Haarlem, langs hofjes en andere plekken van stilte. Dagelijks wonen we één of meerdere vieringen bij in de kapel van het klooster en op woensdagavond bezoeken we, samen met de zusters, de Koepelkathedraal (de nieuwe St.-Bavo) in Haarlem voor een eucharistieviering. Uiteraard zal een gesprek met één van de zusters tijdens deze reis niet ontbreken en misschien laat de abdis ons deze dagen wel meegenieten van haar mooie pianospel.

Bij wie zijn we te gast?

We zijn te gast bij de karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus in Vogelenzang, het moederhuis van deze congregatie ligt in Sittard. Op dit moment wonen er drie zusters in dit klooster. Naast contemplatie is ook het apostolaat (het actief naar buiten brengen van het geloof) voor deze congregatie belangrijk. Casa Carmeli (‘het witte huis’) was voorheen een kindertehuis. In 2016 opende het klooster een zorgappartementencomplex voor ouderen, waarvoor de zusters zo nodig mantelzorgtaken verrichten.

Een deel van de gastenkamers is in het ‘witte huis’. Ook is er een aantal gastenkamers in het ernaast gelegen zorgappartementencomplex. Sommige kamers hebben eigen sanitair, bij de andere kamers bevinden douches en toiletten zich op de gang. Iedereen krijgt een eigen kamer, desgewenst zijn er ook twee 2-persoonskamers. We hebben als groep een eigen ruimte ter beschikking en uiteraard gebruiken we ook de maaltijden met elkaar.

Goed om te weten

Het klooster is per OV goed bereikbaar en bij het klooster kun je gratis parkeren. De ontvangst is maandag tussen 10.30 en 11.00 uur en op donderdag nemen we rond 14.30 uur weer afscheid van elkaar. Handdoeken en lakens zijn bij de prijs inbegrepen.

Niet inbegrepen
 • Vervoer van eigen huis naar klooster en vice versa
 • Vervoer van Vogelenzang (per bus) naar Haarlem
 • Eventuele extra consumpties onderweg
Meer informatie?
Download PDF
Terug naar overzicht