Wandelen door de heuvels en in de stad
Vol

Wandelen door de heuvels en in de stad

  • Datum 09-10-2020 tot 11-10-2020
  • Bestemming Sittard
  • Duur 3-daags
  • Afstanden 8 - 10 km
  • Prijs € 225,00
  • Prijs donateurs € 210,00
  • Gids

    Gerda Stougie

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, routebeschrijving, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan enkele liturgische vieringen in het klooster.

Waar gaan we naartoe?

We naar Limburg en wandelen door het heuvellandschap rond Sittard en deels ook door de stad. Onze wandelingen stemmen we vanzelfsprekend af op het kloosterritme, zodat ook wij het kloosterleven kunnen ervaren en meebeleven. Tijdens dit kloosterweekend zullen we niet alleen mooie wandelingen maken door het heuvelachtige landschap en langs de Geleenbeek, maar staat er ook een op het programma door het historische centrum van Sittard, de geboortestad van Toon Hermans. Het afwisselende programma en de gastvrijheid van de zusters maken deze plek tot een geliefde bestemming binnen het Wandelmaatprogramma.

Wat gaan we doen?

Een kloosterwandeling is een combinatie van wandelen en deelnemen aan het kloosterleven.

Dag 1: We worden tussen 10.30 en 11.00 uur verwacht in Regina Carmeli, waar we na een eerste kennismaking de warme maaltijd gebruiken. Na de maaltijd maken we een mooie wandeling naar Doenrade en zullen we weer op tijd terug zijn voor de vespers. ’s Avonds zal zr. Maria Assunta ons rondleiden door het huismuseum en na het avondgebed sluiten we de dag af met een informeel samenzijn.

Dag 2: We beginnen de dag met ontbijt en een eucharistieviering. Daarna volgt een stadswandeling door het historische centrum van Sittard, waarbij we kennis zullen maken met het rijke religieuze verleden. Terug in Regina Carmeli staat de warme maaltijd voor ons klaar. ’s Middags maken we mooie rondwandeling over de Kollenberg. Na de vespers en avondmaaltijd is er een gesprek met de gastenzuster. Aansluitend is er gelegenheid voor een informeel samenzijn.

Dag 3: Voor wie wil, starten we deze dag in alle vroegte met een stiltewandeling. Na afloop van het ontbijt en de eucharistieviering maken we een bijzondere wandeling langs de Geleenbeek naar de Pater Karelkapel. Bij terugkomst in het klooster staat de warme maaltijd klaar. Vervolgens is het tijd om onze kamers leeg te ruimen. Uiterlijk 15.00 uur nemen we afscheid van elkaar en het klooster.

Bij wie zijn we te gast?

Bij deze wandeling zijn we te gast in het klooster van de Congregatie van de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, in Sittard beter bekend als de ‘zusters van de Kollenberg’. Deze Karmelietessen hebben een bijzondere positie binnen de Karmelorde, omdat zij niet uitsluitend contemplatief, maar ook actief naar buiten gericht zijn. Wij hebben ons verblijf in Regina Carmeli, het vroegere kindertehuis dat bij het klooster hoort. Nu biedt Regina Carmeli een bezinningsplek voor iedereen die zoekende is in het geloof. Het klooster ligt zowel aan de rand van de binnenstad als aan de rand van een prachtig, glooiend natuurgebied, de Kollenberg.

Meer informatie?
Download PDF
Terug naar overzicht