Orthodox en rooms-katholiek onder één dak
Vol

Orthodox en rooms-katholiek onder één dak

 • Datum 28-07-2021 tot 01-08-2021
 • Bestemming Chevetogne
 • Duur 5-daags
 • Groepsgrootte 12
 • Afstanden 5-13 km
 • Prijs € 465,00
 • Prijs donateurs € 440,00
 • Gids

  Desirée Hofman en Jaap van der Vinne

Inclusief

Deze reis is inclusief treinreis, overnachtingen, maaltijden, begeleiding door ervaren gidsen, deelname aan liturgische vieringen in de twee kerken van de abdij en een gesprek met een gastenbroeder.

Waar gaan we naartoe?

Doel van onze reis is de beroemde benedictijner abdij van Chevetogne, waar zowel de byzantijnse als de rooms-katholieke liturgie wordt gevolgd. Tijdens het prachtige gezang van de monniken waan je je hier even in de hemel.

Wij wandelen vijf dagen door het groene heuvelachtige deel van Wallonië in de provincie Namen.

Wat gaan we doen?

Deze reis starten wij op het station van Rotterdam CS. In de trein op weg naar onze bestemming maken wij kennis met elkaar en leer je de gidsen alvast een beetje kennen. Eenmaal aangekomen bij het station van Ciney staan de taxi’s al voor ons klaar. Wij reizen zelf een stukje mee en wandelen dan de laatste 5 km naar de abdij. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken. Die wordt door de taxi vooruit gebracht.

Op elk van de volgende dagen lopen wij in de prachtige omgeving. Het terrein is on-Nederlands heuvelachtig, niet verrassend, je bent deze dagen echt in het buitenland. Lopend kom je onder meer in het middeleeuwse dorpje Celles. Een verborgen pareltje in de Ardennen.

Tijdens je verblijf is er in het programma voldoende ruimte om in de beide kerken van de abdij vieringen mee te maken en om te genieten van het gezang van de broeders. Een rondleiding door het Byzantijnse kerkgebouw zal je doen verbazen. En natuurlijk is er tijd om tijdens het gesprek gastenpater je vragen te stellen.

Voor je het weet is deze reis voorbij. Na de Slavische liturgie in de Byzantijnse kerk worden wij met taxi’s naar Ciney gebracht. Met de trein reizen wij dan weer via Brussel naar Rotterdam Centraal.

Bij wie zijn we te gast?

Wij zijn te gast bij benedictijner monniken. Wij verblijven in het gastenverblijf van het klooster, Huize Bethanië. Op je kamer heb je de beschikking over een wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang aanwezig. Het ontbijt gebruiken wij in Huize Bethanië, de overige maaltijden gebruiken wij (in stilte) in het klooster. 

Goed om te weten

Wij reizen zoveel mogelijk per trein en met elkaar. Opstapplaatsen zijn Rotterdam Centraal of Breda CS. Deze reis start om woensdag om ca 10.00 uur. Op zondag nemen wij rond 17.00 uur, weer afscheid van elkaar.

Niet inbegrepen
 • Vervoer eigen woning – Rotterdam (Breda) CS 
 • Consumpties onderweg
 • Aanschaf boeken/cd’s
Terug naar homepage