Pelgrimeren in de grensstreek
Vol

Pelgrimeren in de grensstreek

 • Datum 28-06-2024 tot 01-07-2024
 • Bestemming Vessem - Mol - Vessem
 • Duur 4-daags
 • Groepsgrootte 8 - 10
 • Afstanden 18-21 km
 • Prijs € 485,00
 • Gids

  Ben Noorloos

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, bagagevervoer, begeleiding door een ervaren wandelgids.

Waar gaan we naartoe?

Brabant en met name de Kempen is een streek waar in het verleden veel kloosters waren. Dit maakt van deze regio een bijzonder spiritueel gebied. Vessem is de startplaats van onze pelgrimstocht. We lopen door de Brabantse Kempen en de grensbossen naar de Abdij van Postel in België.

Wat gaan we doen?

De deelnemers worden op vrijdagmiddag om 14.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

Dag 1: In Vessem maken we vrijdagavond kennis met de historie van de Pelgrimshoeve, een bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostela.

Dag 2: Vandaag gaan we de grens met België over op weg naar de norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken. Daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor een gesprek met ons.

Dag 3: We wandelen door de inspirerende omgeving van de abdij in Postel en de grensstreek. In de ochtend maken we een korte wandeling in de omgeving van de abdij. Tevens hebben we dan de mogelijkheid om de viering in Postel op zondag mee te maken en het ritme van de broeders daar te volgen. Na het middagmaal gaan we weer op pad voor een wat langere wandeling. We nemen aan het eind van de middag deel aan de avondviering en eten daarna gezamenlijk. 

Dag 4: Na het ontbijt en de ochtendviering trekken wij weer door de Brabantse Kempen en de Cartierheide naar Vessem. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van 16.00 uur beginnen aan de thuisreis.

Bij wie zijn we te gast?
 1. Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem
 2. Abdij Postel in Mol, België.
Goed om te weten

Deze pelgrims wandelreis van vier dagen (drie wandeldagen) gaat door velden en wegen met bossen/heide en landbouwgebieden. De route is door een vlak gebied, afwisselend verhard en onverhard. We slapen in de pelgrimsherberg, (oude Brabantse boerderij) op 1- of 2-persoonskamertjes met sanitair op de gang. In Postel in het gastenkwartier, met pas gerenoveerde kamers, ook voor 1 of 2 personen. Sanitair eveneens op de gang. 

Niet inbegrepen
 • Je eigen reiskosten van en naar Vessem
 • Je eventuele extra consumpties
Terug naar homepage