Spiritualiteit in de Friese weilanden: rust, ruimte en natuur
Bijna vol

Spiritualiteit in de Friese weilanden: rust, ruimte en natuur

 • Datum 19-08-2024 tot 23-08-2024
 • Bestemming Hilaard
 • Duur 5-daags
 • Groepsgrootte 8
 • Afstanden 5-15
 • Prijs € 450,00
 • Gids

  Corrie Bark-Bakker

Inclusief

Deze reis is inclusief  overnachtingen, maaltijden, koffie/thee en fruit, begeleiding door een ervaren gids, vieringen in de kapel van het klooster en het meeleven op het ritme van het klooster en op woensdag de viering en kuier vanuit de kerk te Jorwert.

Nu boeken
Waar gaan we naartoe?

We zijn te gast bij de kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert. Het  is een open geloofs-gemeenschap op het Friese platteland. De kerk van Jorwert en klooster Westerhûs (een paar ilometer buiten Jorwert)  staan  er centraal. De realisering van klooster Westerhus is in mei 2023 een feit geworden.

De woorden ‘stilte, bezinning en verbinding’ vormen de drieslag van Nijkleaster. Ze verwijzen naar drie geestelijke oefeningen: stil zijn, tijd krijgen voor bezinning om tenslotte te komen tot verbinding met jezelf, met elkaar, met de aarde en met God.

Klooster Westerhûs is van een monumentale boerderij omgebouwd tot een modern klooster. De Nijkleastergemeenschap biedt gastvrijheid om in een weekend- of weekretraite mee te leven in een vast kloosterritme van bidden en werken, verstillen en wandelen, ontmoeting en plezier. Het is  een open klooster met een oecumenische roeping en men wil als zodanig gastvrijheid bieden aan mensen uit diverse kerken en tradities: aan elke pelgrim van welke levensvisie dan ook. Je bent van harte welkom om mee te doen aan deze beweging van innerlijke verstilling en maatschappelijke vernieuwing.

Wat gaan we doen?

Allereerst doen we mee aan het ritme van leven: bidden en werken zoals dat in het klooster gebruikelijk is. We genieten van de rust en het uitzicht midden tussen de weilanden. Daarnaast zullen we veel wandelen in de omgeving rond het klooster. Het is een open landschap van weilanden, met hier en daar een klein dorpje onder de rook van Leeuwarden. Op woensdag doen we mee met de ‘kleasterkuier’ vanuit de kerk te Jorwert, zoals die elke woensdag gehouden wordt, waarin de drieslag stilte, bezinning en verbinding  centraal staat.

Bij wie zijn we te gast?

Eigenlijk bij de kloostergemeente Nijkleaster -Westerwert. Naast de zes interne kloosterlingen zullen we ook kloosterlingen van buiten de poort en vrijwilligers ontmoeten en andere ‘levende have’!

Goed om te weten
 • Iedereen heeft een eigen kamer tot zij/haar beschikking met douche en toilet.
Niet inbegrepen
 • Je eigen reiskosten van en naar het klooster
Meer informatie?

Kijk gerust eens op www.nijkleaster.fr

Download PDF
Terug naar overzicht