Spitituele driehoek: Vessem, Postel, Bergeijk Geannuleerd

Spitituele driehoek: Vessem, Postel, Bergeijk

  • Datum 25-09-2020 tot 28-09-2020
  • Bestemming Vessem, Postel, Bergeijk
  • Duur 4-daags
  • Groepsgrootte 9
  • Afstanden 20 - 25 km
  • Prijs € 425,00
  • Prijs donateurs € 395,00
  • Gids

    Ben Noorloos

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen op drie verschillende plekken, maaltijden, routebeschrijving, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan enkele liturgische vieringen in de kloosters.

Waar gaan we naartoe?

Deze wandeling voert ons vanuit Noord-Brabant naar de Belgische Kempen. We starten dag 1 bij pelgrimshoeve Kafernaüm in Vessem en gaan daarna drie dagen aan de wandel. Vier inspirerende dagen door het prachtige Brabantse land in Nederland en België waarbij we logeren in kloosters. Een afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van stevig doorstappen (zo`n 20-25 kilometer per dag). Uw bagage wordt apart vervoerd. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Met fijne ontmoeting in de gasthuizen, u waant u na 2 dagen wandelen al een week onderweg. Een prachtige wandel 3-daagse voor mensen die houden van mooie wandel dagtochten. Door de Brabantse Kempen en door de grensbossen met België.

Wat gaan we doen?

Afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van doorstappen, met inspirerende momenten onderweg. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Bij de reisbrief die iedereen van tevoren ontvangt, zit een advies voor de paklijst. Op de wandeldagen lopen we alleen met een dagrugzak. De overige bagage wordt voor u vervoerd. Beperk u echter wel tot het meest noodzakelijke. De deelnemers worden op dinsdag om 16.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

Dag 1: In Vessem maken we dinsdagavond kennis de historie van de pelgrimshoeve een bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostella.

Dag 2: gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

Dag 3: wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in de De Hooge Berkt. Een bijzondere – oecumenische – leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. We maken dan de vesperdienst na de maaltijd mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting.

Dag 4: Na het ontbijt en de ochtendviering. Vertrekken wij door de Brabantse Kempen naar Vessem, net als de vorige dagen een tocht van om en nabij de 22 kilometer. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van 16.00h beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van langere tochten houden.

Bij wie zijn we te gast?

Op drie verschillende plekken zijn we te gast bij drie verschillende kloostergemeenschappen: Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem, de norbertijner abdij van Postel in België en de Leefgemeenschap de Hooge Berkt in Bergeijk

Er zijn eenvoudige kamers, douche en toilet op de gang. We kunnen het gebruik van 1 -persoonskamer niet op alle adressen garanderen. 

Meer informatie?
Download PDF
Terug naar homepage