Verstilling in pelgrimsklooster Emmaus
Vol

Verstilling in pelgrimsklooster Emmaus

 • Datum 29-10-2022 tot 30-10-2022
 • Bestemming Velp
 • Duur 2-daags
 • Groepsgrootte 8-10
 • Afstanden 5-8 km
 • Prijs € 150,00
 • Prijs donateurs € 135,00
 • Gids

  Elly de Poot

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachting, maaltijden, koffie en thee, een rondleiding door het klooster, routebeschrijving, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan meditaties en een eucharistieviering. Twee weken voor het begin van de reis wordt een uitgebreide reisbrief verstuurd.

Waar gaan we naartoe?

Tijdens dit weekendverblijf je in het kapucijnenklooster/Emmausklooster in Velp. Dit voormalig klooster wordt tegenwoordig ook wel ‘pelgrimsklooster ’genoemd. Al geruime tijd wonen hier geen kloosterlingen meer. Wel is er nog een kloosterkerk en kleine kapel. De spiritualiteit van het klooster wordt grotendeels door vrijwilligers levend gehouden. Het klooster ligt dichtbij de oude garnizoensstad Grave in Noord-Brabant. Vlakbij stroomt de rivier de Maas en ook een klein riviertje, genaamd de Raam. Kortom een rivierenlandschap met uiterwaarden waar het vee graast, de vogels vliegen en de stilte hoogtij viert.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze dagen maak je kennis met de plek die enige tijd geleden het predikaat ‘de stilste plek van Nederland’ heeft gekregen. We wandelen op zaterdag en zondag (grotendeels in stilte) in de historische en weidse omgeving van het pelgrimsklooster. Je maakt dan kennis met de groene uiterwaarden en met de dorpjes Grave en Velp.

In het klooster neem je deel aan een aantal meditatiemomenten in de kapel. Op zondag bezoeken wij de eucharistieviering in de St.-Elisabethkerk in Grave.

Bijzonder is ook de rondleiding door het klooster en het bezoek van de bijbehorende enorme tuin En misschien wil je ook het in de binnentuin gelegen labyrint ervaren?

Bij wie zijn we te gast?

Wij verblijven op een bijzondere locatie, het Emmausklooster in Velp. Het Emmausklooster is het oudste kapucijnenklooster in Nederland (1645) en is vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus. Het wordt het stilste plekje van Nederland genoemd. Er heerst een serene sfeer. Er wonen al geruime tijd geen kloosterlingen meer. Nu probeert men hier een plek te realiseren voor mensen die tot rust willen komen in de drukke maatschappij. Het accent ligt op tijd voor Stilstaan, Bezinning en Ontwikkeling.

De maaltijden gebruiken wij samen met de andere gasten in de authentieke refter van het klooster. Er is ruimte voor ontmoeting. We overnachten in het gastenverblijf “Clarahuis”. Hier heb je de beschikking over een eenvoudige 1-persoonskamer met een wijds uitzicht over de omliggende uiterwaarden. Douches en toiletten zijn op de gang aanwezig.

Goed om te weten

Dit weekend start op zaterdagmorgen bij een bushalte in Grave. Gratis parkeren in de omgeving is mogelijk, via de reisbrief wordt je hierover geïnformeerd.

Niet inbegrepen
 • Overige consumpties in het klooster
 • Je reis naar en vanaf het pelgrimsklooster
Meer informatie?
Download PDF
Terug naar homepage