Wandelen op het Hoge Land (Groningen)
Vol

Wandelen op het Hoge Land (Groningen)

 • Datum 02-06-2023 tot 04-06-2023
 • Bestemming Kloosterburen
 • Duur 3-daags
 • Groepsgrootte 10
 • Afstanden 12-18 km
 • Prijs € 410,00
 • Prijs donateurs € 390,00
 • Gids

  Hans ter Heijden

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding door een gids en activiteiten binnen en buiten Herberg Het Klooster.

Waar gaan we naartoe?

We gaan naar Noord-Groningen! Net als in de hele provincie Groningen waren hier vroeger veel kloosters, maar daar is nauwelijks iets van over. Toch hebben ze hun sporen nagelaten. Bijvoorbeeld in Kloosterburen, waar nog restanten te vinden zijn van het 'Oldeklooster' en het 'Nijenklooster'

In tegenstelling tot de meeste andere Wandelmaatreizen verblijven we hier niet in een nog functionerend klooster, maar in een voormalig zusterhuis van de r.-k. kerk. Onder de naam 'Herberg Het Klooster' is het nu een centrum voor bewustwording, waar verschillende cursussen en trainingen gevolgd kunnen worden, maar waar je ook als individu tot rust kunt komen. Hoewel er wel een kapel in het gebouw is, kunnen we er dus geen getijdengebeden bijwonen; wel een meditatie.

Wat gaan we doen?

We maken enkele flinke wandelingen door het weidse landschap van het Hogeland van Groningen, zo fraai bezongen door Ede Staal. Het verblijf hier staat natuurlijk in het teken van stilte, rust, verwondering en ontmoeting. Maar ook van bezinning, bijvoorbeeld in het mooie oude kerkje van Zuurdijk, waar we een ‘stiltemoment’ bijwonen of in 'Onze-Lieve-Vrouwe van de Besloten Tuin' in Warfhuizen, waar kluizenaar pater Hugo sinds jaar en dag verblijft. Een vroege ochtendwandeling in stilte langs de Waddenzee staat natuurlijk ook op het programma, net als een kennismaking met de coöperatie Klooster & Buren, waarbij ‘verbinding’ centraal staat.

Bij wie zijn we te gast?

Herberg Het Klooster ligt aan de rand van het dorp Kloosterburen, op loopafstand van de Waddenzee. Het wordt al jaren gerund door Marlies Pastoor en Inge Schultze, onze gastvrouwen. In Het Klooster heeft ieder een mooie kamer met eigen badkamer en toilet (en de mogelijkheid koffie of thee te zetten). In de herberg nuttigen we ook de maaltijden. En zomers is het goed toeven in de prachtige tuin!

Goed om te weten

Herberg Het Klooster is per openbaar vervoer goed bereikbaar; parkeren kan - gratis - bij het gebouw. Op vrijdag 2 juni om 14.00 uur start het programma in Kloosterburen. Op zondag 4 juni rond 14.00 uur nemen we weer afscheid van elkaar.

Niet inbegrepen
 • Vervoer van en naar Herberg Het Klooster in Kloosterburen
 • Consumpties onderweg en buiten de maaltijden om in Herberg Het Klooster
Terug naar overzicht