Wandelen op het Hogeland (Groningen)

Wandelen op het Hogeland (Groningen)

 • Datum 07-06-2024 tot 09-06-2024
 • Bestemming Kloosterburen
 • Duur 3-daags
 • Groepsgrootte 9
 • Afstanden 12-20 km
 • Prijs € 410,00
 • Gids

  Hans ter Heijden

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding door een gids en activiteiten binnen en buiten Herberg Het Klooster.

Nu boeken
Waar gaan we naartoe?

We gaan naar Noord-Groningen! Net als in de hele provincie Groningen waren hier vroeger veel kloosters, maar daar is nauwelijks iets van over. Toch hebben ze hun sporen nagelaten. Bijvoorbeeld in Kloosterburen, waar nog restanten te vinden zijn van het Oldenklooster.

In tegenstelling tot de meeste andere Wandelmaatreizen verblijven we hier niet in een nog functionerend klooster, maar in een voormalig zusterhuis van de Rooms-katholieke Kerk. Onder de naam Herberg Het Klooster is het nu een centrum voor bewustwording waar verschillende cursussen en trainingen gevolgd kunnen worden, maar waar je ook als individu tot rust kunt komen. Hoewel er wel een kapel in het gebouw is, kunnen we er dus geen getijdengebeden bijwonen; wel een meditatie.

Wat gaan we doen?

We maken enkele flinke wandelingen door het weidse landschap van het Hogeland van Groningen, zo fraai bezongen door Ede Staal. Het verblijf hier staat natuurlijk in het teken van stilte, rust, verwondering en ontmoeting. Maar ook van bezinning, bijvoorbeeld in het mooie middeleeuwse kerkje van Zuurdijk, of in Onze-Lieve-Vrouwe van de Besloten Tuin in Warfhuizen, waar kluizenaar pater Hugo sinds jaar en dag verblijft. Een wandeling in stilte langs de Waddenzee staat ook op het programma, net als een gesprek met rabbijn Clary Rooda en informatie over de Coöperatie Klooster & Buren, waarbij verbinding centraal staat. 

Bij wie zijn we te gast?

Herberg Het Klooster ligt aan de rand van het dorp Kloosterburen, op loopafstand van de Waddenzee. Het wordt al jaren gerund door Marlies Pastoor en Inge Schultze, onze gastvrouwen. In Het Klooster heeft ieder een mooie kamer met eigen badkamer en toilet (en de mogelijkheid koffie of thee te zetten). In de herberg nuttigen we ook de maaltijden. En bij mooi weer is het goed toeven in de prachtige tuin!

Goed om te weten

Herberg Het Klooster is per openbaar vervoer redelijk goed bereikbaar; parkeren kan - gratis - bij het gebouw. Op vrijdag 7 juni om 14.00 uur start het programma in Kloosterburen. Op zondag 9 juni rond 14.00 uur nemen we weer afscheid van elkaar.

Niet inbegrepen
 • Vervoer van en naar Herberg Het Klooster in Kloosterburen
 • Consumpties onderweg en buiten de maaltijden om in Herberg Het Klooster
Terug naar overzicht