Welkom in het huis waar stilte woont Geannuleerd

Welkom in het huis waar stilte woont

 • Datum 20-05-2021 tot 24-05-2021
 • Bestemming Oosterhout
 • Duur 5-daags
 • Groepsgrootte 10
 • Afstanden 4-10 km
 • Prijs € 350,00
 • Prijs donateurs € 330,00
 • Gids

  Jacinta de Graauw

Inclusief

Inclusief: vier overnachtingen in een éénpersoonskamer met douche en toilet, maaltijden, rondleidingen, begeleiding door gids en deelname aan enkele gebedsdiensten en vieringen in het klooster.

Waar gaan we naartoe?

We gaan naar het  Brabantse Oosterhout waar spiritualiteit, natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Wij verblijven in de Heilige Driehoek, een beschermd dorpsgezicht met drie abdijen. Ronddwalen in de boswachterij aan de zuidoost kant van Oosterhout staat ook op het programma. Oosterhout staat bekend om zijn vijf slotjes (kasteeltjes), waarvan één “de blauwe Camer“ heet. Deze maakt onderdeel uit van het klooster Sint Catharinadal, waar we gastvrij zullen worden ontvangen door de zusters norbertinessen.

Wat gaan we doen?

Afstand nemen, stil staan een adempauze, een stukje van het kloosterleven ontdekken, samen en alleen genieten van de stilte en van het wandelen. Tijdens deze 5-daagse tocht door een gevarieerd Brabants landschap worden al onze zintuigen geprikkeld. We lopen elke dag zo’n 4 tot 10 kilometer in een rustig tempo, waarvan een gedeelte in stilte. We nemen deel aan een aantal gebedsdiensten in het klooster, onder meer aan de Pinksterviering op zondag.

Bij dit klooster liggen een prachtige wijngaard, een kruiden-en moestuin en een abdijwinkel op ons  te wachten. We wandelen langs  de drie kloosters die samen “de Heilige Driehoek” vormen: Sint Catharinadal, de Onze-Lieve-Vrouweabdij en de Sint-Paulusabdij. We bezoeken een zuivelhoeve met aandacht voor dieren en struinen rond in het afwisselende gebied van de boswachterij, waar we een aantal verrassende kunstobjecten zullen ontdekken. Een kijkje nemen in de gemoedelijke  binnenstad van Oosterhout en in het stadspark staan ook op het programma.

Bij wie zijn we te gast?

We worden ontvangen door de gastvrije zusters norbertinessen van het Catharinadal in Oosterhout. De zusters worden aangetrokken door de spiritualiteit van Sint Augustinus. Hun leven wordt gekenmerkt door dienstbaarheid, bidden, werken, delen en beminnen en eerbied om het verleden. Zij vieren in 2021 een  jubileumjaar: het 750 jarig-bestaan van hun orde.

Catharinadal heeft de status van rijksmonument. Sinds een ingrijpende renovatie, zo’n 50 jaar geleden, heeft het kloostercomplex met al haar verschillende gebouwen een uniforme laat-middeleeuwse uitstraling, een mooie plek om te verblijven. We slapen in het in 2017 gerenoveerde gastenverblijf in zeer netjes verzorgde individuele kamers, met eigen douche en  toilet. WiFi  is op de kamers beschikbaar. We hebben als groep een eigen verblijfsruimte tot onze beschikking.

Er mag gesproken worden door de gasten in  dit klooster, maar vanzelfsprekend respecteren wij de sfeer van stilte en eerbied.

Goed om te weten

Niet alle wandelingen starten vanuit het klooster. Soms gaan we samen met eigen auto’s naar het beginpunt van de wandelingen 3 á 4 kilometer verder (met goede parkeerplaats). Start programma 10.30 uur. Einde programma 14.30 uur. Het klooster is ook per ov bereikbaar

Niet inbegrepen
 • Vervoer van en naar het klooster
 • Consumpties onderweg
 • Aankopen in abdijwinkel
Meer informatie?
Download PDF
Terug naar overzicht