Te gast bij de norbertijnen
Vol

Te gast bij de norbertijnen

 • Datum 19-04-2024 tot 21-04-2024
 • Bestemming Heeswijk-Dinther
 • Duur 3-daags
 • Groepsgrootte 10
 • Afstanden 8-10 km
 • Prijs € 280,00
 • Gids

  Elly de Poot

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan enkele liturgische vieringen in de abdij.

Waar gaan we naartoe?

Uitgangspunt van deze wandeling is het Norbertijnenklooster van de Abdij van Berne
gelegen te Heeswijk in Noord Brabant. Het dorp ligt niet ver van ’s-Hertogenbosch in een
landelijke omgeving.

Wat gaan we doen?

In de Abdij van Berne leeft, werkt en bidt een geloofsgemeenschap van de norbertijnen. Zij volgen een vast dagritme van gebedsdiensten en aansluitende maaltijden. Tijdens dit weekend volgen wij dit dagritme. We maken kennis met de kloostergemeenschap door deel te nemen aan de gebedsvieringen, maaltijden en een gesprek met een norbertijn. We wandelen in de omgeving en in de mooie tuin van de abdij.

Deze dagen is er genoeg ruimte om spiritualiteit te ervaren met de broeders en te verstillen op de wandelpaden van het Brabantse platteland in het stroomgebied van riviertjes. We ruimen voldoende tijd in voor rust en ontmoeting met de reisgenoten.

Bij wie zijn we te gast?

Het gedachtegoed van de heilige Norbertus is de basis van deze orde. De Abdij van Berne  (in 1134 gesticht) staat in deze traditie en daarom is het een norbertijnenabdij. De abdijgemeenschap richt zich op het leven in gemeenschap, het vieren van de liturgie en de dienst aan mensen met een grote verscheidenheid aan ervaringen. De broeders van de abdij verlenen op veel plaatsen in de maatschappij bijstand aan mensen. In de abdij komen ook veel gasten waar zij een open contact mee onderhouden. Wij logeren in het klooster op de gastenetage (er is een lift). We hebben een eigen kamer met douche en toilet. We eten met de broeders in de refter.

Goed om te weten

Het klooster is per OV bereikbaar. Op het terrein kun je gratis parkeren. In de reisbrief krijg je hiervoor de benodigde informatie. Deze reis start op vrijdag om 14.00 uur. Op zondagmiddag nemen wij na de middagmaaltijd, rond 14.00 uur, weer afscheid van elkaar. 

Niet inbegrepen
 • Je eigen reiskosten van en naar het klooster
 • Je aankopen in de boekhandel en je eventuele extra consumpties tijdens het weekend
Meer informatie?
Download PDF
Terug naar homepage