Ontdek de Karmel in cultuurstad Brugge

Ontdek de Karmel in cultuurstad Brugge

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachtingen, maaltijden, routebeschrijving, begeleiding door ervaren gidsen en deelname aan liturgische vieringen in het klooster.

Nu boeken
Waar gaan we naartoe?

We gaan vier dagen wandelen in de cultuurstad Brugge. Het thema is in vita mixta (evenwicht). Anders gezegd contemplatie in een toeristenstad. Zowel de stad als het klooster staan centraal. We streven naar een mooie mix.

Wat gaan we doen?

Het bijzondere van deze wandeling is dat we de deelname aan het kloosterleven – met het gebedsritme van de dag - combineren met de verkenning van de cultuurstad Brugge.

Er is hier veel te zien. Ook is een bezoek aan een museum ingepland.

Bij wie zijn we te gast?

Voor deze kloosterwandeling zijn we te gast bij de paters karmelieten in Brugge. Zij bewonen al sinds 1631 een pand aan de Ezelstraat. Karmelieten zijn een contemplatieve bedelorde. Hun werkzaamheden in de zielzorg en wetenschap worden gecombineerd met en gedragen door (getijden)gebed, stilte en bezinning. De paters komen viermaal per dag samen in de kapel. De vieringen zijn over de dag verdeeld. Om 7.00 uur is er een eucharistieviering, daarna zijn er gebedsvieringen, de laatste om 20.30 uur.

 

Goed om te weten

Brugge is per OV goed bereikbaar. In de reisbrief krijg je hiervoor de benodigde informatie. Kom je per eigen vervoer? Houd dan rekening met parkeerkosten.

Niet inbegrepen
  • Vervoer eigen woning – klooster (vice versa)
  • Eventuele consumpties onderweg en/of extra consumpties in het klooster
Meer informatie?

Meer informatie over het klooster waar wij verblijven vind je hier:

 

Download PDF
Terug naar overzicht