Problemen met boeken?

Als er iets fout gaat bij het boeken van een wandeling of wanneer u binnen zeven dagen geen factuur/bevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met het Huis voor de Pelgrim: 043 - 321 57 15 of per e-mail

Contactformulier

Samenwerking

De Wandelmaat werkt samen met Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Lees meer

Foutmelding

Ophalen van lijsten bij Campaign Monitor mislukt.

De Wandelingen

De Wandelmaat organiseert kloosterwandelingen van twee tot zeven dagen. De deelnemers volgen het dagritme van de broeders of zusters. Je bent immers te gast in hun klooster. Het ritme bestaat uit de ‘getijden’ in de kloosterkerk, de maaltijden én - voor de wandelmaten - natuurlijk het wandelen.

Onthaasten, stilte en verwondering ontvouwen zich elke dag op uiteenlopende wijze. In het kloosterleven sta je open voor bijzondere ontmoetingen. Het gesprek met een broeder of zuster is één van de hoogtepunten tijdens het verblijf. Je trekt met elkaar op in kleine groepjes. Dit gebeurt onder leiding van een gids.

Maat en ritme

Met respect voor het landschap en het spirituele erfgoed, gaan we op weg. Doordat wandelen je in contact brengt met je innerlijke ritme, vind je gaandeweg je eigen maat. Maar ook door tijdens het lopen om te zien naar de ander, leer je jezelf kennen zoals je werkelijk bent. Samen optrekkend ontstaat er een situatie waarin mensen ontvankelijk worden voor wat er in hen leeft. Hun bevindingen kunnen ze delen met de reisgenoten.

Stilte

Soms zal de gids vragen een uur in stilte te wandelen. Of dat gebeurt, hangt af van de omstandigheden. Zwijgen en spreken wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Een gesprek buiten is zo anders dan in een afgesloten ruimte. De gerichtheid op elkaar is minder en de wind neemt je woorden mee nadat ze zijn uitgesproken. Een gesprek wordt daardoor onderdeel van het landschap en van de fysieke en geestelijke beleving tijdens de tocht. De ervaring heeft geleerd, dat de stilte gaandeweg meer centraal komt te staan; gesprekken ontstaan vanuit stilte en keren er weer naar terug.

Donateur worden?

Wij zijn afhankelijk van inkomsten uit wandelingen en van donaties om ons werk te kunnen doen. Steun Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat als donateur en ontvang korting op alle wandelingen.

Informatie

Programma 2020

Ons volledige aanbod aan klooster- en pelgrimsachtige wandelingen vind je in het menu AANBOD. We hebben ook een mooie brochure, die we op verzoek graag toesturen.

 Aanvragen